Τι καιρό θα μάς κάνει το τριήμερο;

Πότε και πού υπάρχει πιθανότητα βροχών.

Article featured image
Article featured image


Σήμερα Παρασκευή,
ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες στα δυτικά και ορεινά/ημιορεινά το μεσημέρι/απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 20 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες το μεσημέρι/απόγευμα και δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν λίγες μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή
, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν περαιτέρω στα ορεινά/ημιορεινά και αναμένεται να παρατηρηθούν λίγες μεμονωμένες βροχές. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί παγετός.



Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές στο δυτικό/βορειοδυτικό 1/3 της οροσειράς του Τροόδους. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί έως ανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα προσήνεμα παράλια τα 5 μποφόρ, για ενισχυθούν σταδιακά στις πλείστες περιοχές στα 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα προσήνεμα τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν κυρίως αρχικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη
, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί έως ανατολικοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ, για στραφούν σταδιακά σε ανατολικούς έως νοτιοανατολικούς της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.


Με πληροφορίες από kitasweather

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ