Αυξάνεται ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων που έχασαν τη ζωή τους στον φονικό σεισμό

Τραγωδία δίχως τέλος.

Article featured image
Article featured image

Η τουρκοκυπριακή κοινότητα μετρά τους νεκρούς της στους μεγάλους σεισμούς που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία.

Το πρωί της Πέμπτης, η «Κίπρις Ποστασί» μετέδωσε ότι εντοπίστηκε η σορός ενός παιδιού στο ξενοδοχείο του Αντίγιαμαν, όπου διέμενε η ομάδα Τουρκοκύπριων μαθητών.

omada-volley-tourkia-sintrimia_city.jfif



Όπως αναφέρεται, η «πρωθυπουργία» ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε η σορός «ενός παιδιού από μια αθλητική ομάδα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στο ξενοδοχείο Isias στο Αντίγιαμαν».

Μετά τη νέα εξέλιξη, ο αριθμός των νεκρών Τουρκοκυπρίων στο Αντίγιαμαν είναι πλέον 3.

Χθες το βράδυ ανακοινώθηκε ο εντοπισμός της σορού δύο Τουρκοκυπρίων δασκάλων, του Ιμπραχίμ Γιακουλά και Παμίρ Κονούκλου.

daskaloi.jpg



Οι εργασίες διάσωσης συνεχίζονται στα συντρίμμια του ξενοδοχείου Isias, κάτω από τα οποία έχει παγιδευτεί η ομάδα των Τουρκοκύπριων μαθητών. 


Άλλοι επτά νεκροί

Στη λίστα των αποθανόντων συμπεριλαμβάνεται και ένα βρέφος, το μωράκι Ποϊράζ.

Επίσης, η μητέρα Ελίφ Άκμπαμπα, η οποία είχε μεταβεί στο Μάρας για τις διακοπές, έχασε τη ζωή της μαζί με τα παιδιά της Ιλκνούρ Άκμπαμπα και Άρντα Άκμπαμπα.

nekroitk.png



Στην Αντιόχεια ο Αμάτς Αρναβούτογλου, μέλος του προσωπικού της «πολιτικής άμυνας» έμεινε κάτω τα συντρίμμια και έχασε τη ζωή του.

Στην Αντιόχεια, έχασε τη ζωή του και ο νεαρός Τουρκοκύπριος ποδοσφαιριστής Μεχμέτ Γκιουλέν.

Στην Αλεξανδρέττα, η Σεϊμά Κιοσέ έδωσε μάχη για να κρατηθεί με το μωράκι της, τον Ποϊράζ στη ζωή μετά τον απεγκλωβισμό τους από τα συντρίμμια. Ο μικρός άγγελος και η μητέρα υπέκυψαν στα τραύματά τους και τελικά δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή.


Διασώθηκε 14χρονη Κύπρια

Διασώθηκε 14χρονη, πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τα συντρίμμια του φονικού σεισμού, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου στο Κρατικό Ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΥΠΕΞ η 14χρονη διασώθηκε στην Αντιόχεια, αλλά η γιαγιά και η θεία της δεν τα κατάφεραν.

«Είναι καλά στην υγεία της και γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες», εξήγησε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ