Το Messenger θα επανενσωματωθεί στην εφαρμογή του Facebook, μετά από 9 χρόνια

Καθώς η Meta προσπαθεί να διαβεβαιώσει τους χρήστες ότι «το Facebook δεν έχει πεθάνει ούτε πεθαίνει».

Article featured image
Article featured image


Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η Meta έκανε το Messenger μια ξεχωριστή εφαρμογή από το Facebook, σχεδόν 9 χρόνια συγκεκριμένα. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της όμως, η εταιρεία ενημέρωσε πως είναι έτοιμη να ενσωματώσει ξανά την εφαρμογή μηνυμάτων στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Δοκιμάζουμε τη δυνατότητα των χρηστών να έχουν πρόσβαση στα εισερχόμενά τους στο Messenger μέσα από την εφαρμογή Facebook και θα μας δείτε να επεκτείνουμε αυτήν τη δοκιμή σύντομα», έγραψε ο επικεφαλής του Facebook, Τομ Άλισον. «Αυτό που θέλουμε είναι να είναι εύκολο και βολικό για τους ανθρώπους να συνδέονται και να μοιράζονται, είτε στην εφαρμογή Messenger είτε απευθείας μέσα στο Facebook», πρόσθεσε.

Όταν η Meta αφαίρεσε το Messenger από την εφαρμογή Facebook το 2014, είχε πει ότι ο «στόχος μας είναι να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες ανάπτυξης στο να κάνουμε το Messenger την καλύτερη δυνατή εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για κινητά και να αποφύγουμε τη σύγχυση με την ύπαρξη ξεχωριστών εμπειριών ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω του Facebook για κινητά».

Δεν είναι σαφές εάν η Meta σχεδιάζει να επαναφέρει τα μηνύματα στην έκδοση του Facebook στα προγράμματα περιήγησης για κινητά.

Η Meta έκανε την ανακοίνωση σε μια ανάρτηση στο blog της, το οποίο αφορούσε τα σημεία στα οποία θα εστιάσει το Facebook για τη φετινή χρονιά. Μεταξύ άλλων, η ανάρτηση επιδιώκει να διαβεβαιώσει τους χρήστες ότι «το Facebook δεν έχει πεθάνει ούτε πεθαίνει», καθώς έχει πλέον περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες.

Θέλοντας να ανταγωνιστεί το TikTok, η Meta θέλει να αλλάξει το Facebook και από μία εφαρμογή όπου βρίσκεις τους φίλους και τους συγγενείς σου, να την κάνει μία πλατφόρμα εξερεύνησης και ψυχαγωγίας. Ή όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Facebook, Tom Alison, να κάνει το Facebook «το καλύτερο μέρος για κοινωνική εξερεύνηση και διαμοιρασμό».

Ένας βασικός λόγος για τον οποίο η Meta επαναφέρει τα μηνύματα στην εφαρμογή Facebook είναι για «να διευκολύνει τους χρήστες να μοιράζονται ό,τι ανακαλύπτουν στο Facebook μέσω μηνυμάτων, όποτε, όπου και όπως τους βολεύει, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν σε άλλη εφαρμογή», πρόσθεσε ο Άλισον.

Το TikTok επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται βίντεο που βλέπουν με τους φίλους τους μέσω ενσωματωμένων άμεσων μηνυμάτων. Έτσι, η Meta αντιστρέφει την πορεία της και επιστρέφει σε έναν παλιότερο τρόπο να κάνει τα πράγματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ