Γιατρός συνταγογράφησε παγωτό και βιντεοπαιχνίδια σε άρρωστο παιδάκι και απολύθηκε

Ενώ οι προθέσεις του μπορεί να ήταν καλοπροαίρετες, η αντισυμβατική συνταγή του εγείρει διάφορα ηθικά ζητήματα.

Article featured image
Article featured image


Ένα άκρως ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα στη Βραζιλία, όπου ένας γιατρός απολύθηκε επειδή συνταγογράφησε παγωτό και βιντεοπαιχνίδια σε ένα παιδί που είχε πονόλαιμο.

Η 37χρονη Priscila da Silva Ramos, μητέρα του παιδιού, είπε ότι ο γιατρός δεν εξέτασε το λαιμό του γιου της και φέρεται να έγραψε μια συνταγή για παγωτό και καθημερινές συνεδρίες βιντεοπαιχνιδιών.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όταν η 37χρονη πήγε το παιδί της σε μια ιατρική κλινική αναζητώντας θεραπεία για πονόλαιμο. Προς έκπληξή τους, ο θεράπων ιατρός, γνωστός για τις αντισυμβατικές μεθόδους του, πρότεινε μια άτυπη λύση του προβλήματος. Αντί να συνταγογραφήσει παραδοσιακή φαρμακευτική αγωγή ή να συμβουλεύσει ξεκούραση, ο γιατρός φέρεται να συνέστησε στο παιδί να επιδοθεί σε παγωτό και να περάσει χρόνο παίζοντας βιντεοπαιχνίδια ως μέσο ανακούφισης από τη δυσφορία.

Η είδηση της ιδιότυπης συνταγής του γιατρού διαδόθηκε γρήγορα, προκαλώντας αίσθηση στην ιατρική κοινότητα και στους ανήσυχους γονείς. Οι επικριτές υποστήριξαν ότι μια τέτοια προσέγγιση στερείται επιστημονικής βάσης και θα μπορούσε ενδεχομένως να υπονομεύσει τη σημασία της σωστής ιατρικής θεραπείας. Το ιατρικό συμβούλιο ξεκίνησε έρευνα και τελικά ο γιατρός αντιμετώπισε πειθαρχική δίωξη, με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από την ιατρική μονάδα.

Ενώ οι προθέσεις του γιατρού μπορεί να ήταν καλοπροαίρετες, η αντισυμβατική συνταγή του εγείρει διάφορα ηθικά ζητήματα. Οι επαγγελματίες της ιατρικής αναμένεται να τηρούν πρακτικές που βασίζονται σε στοιχεία και να θέτουν ως προτεραιότητα την ευημερία των ασθενών τους. Η συνταγογράφηση παγωτού και βιντεοπαιχνιδιών για έναν πονόλαιμο αποκλίνει από τις καθιερωμένες ιατρικές κατευθυντήριες γραμμές και μπορεί να ευτελίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης του παιδιού.


Με πληροφορίες από gazzetta.gr, timesnownews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ