Σφαίρα από το όπλο του δολοφόνου του John Lennon βγαίνει σε δημοπρασία

Σίγουρα τρίζουν τα κόκκαλα του αντι-καπιταλιστή τραγουδιστή.

Article featured image
Article featured image

Μια σφαίρα από το όπλο που σκότωσε τον John Lennon θα βγει σε δημοπρασία στη Βορειοανατολική Αγγλία την επόμενη εβδομάδα.

Το «μακάβριο» αντικείμενο χαρίστηκε από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) στον αστυνομικό της Northumbria, Brian Taylor. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του Taylor στο NYPD, οι αστυνομικοί τον άφησαν να πυροβολήσει το όπλο που είχε χρησιμοποιήσει ο Mark Chapman για να δολοφονήσει τον John Lennon, τον θρυλικό ακτιβιστή και τραγουδιστή του συγκροτήματος Beatles.

john-lennon-dimoprasia-oplo_city.png



Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός είχε πάρει μια ομάδα νεαρών που ήλπιζαν να γίνουν αστυνομικοί για επίσκεψη στο NYPD. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους μπλέχτηκαν καταλάθος σε ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς, όταν τους μετέφερε το περιπολικό της αστυνομίας. Ως απολογία, οι αξιωματικοί του NYPD μετέφεραν τον Brian Taylor σε ένα μουσείο όπου παρουσιάζονταν διάφορα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν σε διαβόητες υποθέσεις. Μάλιστα, του επέτρεψαν να πυροβολήσει με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την δολοφονία του John Lennon. Ως αναμνηστικό, ο Taylor κράτησε τη σφαίρα και το φυσίγγιο.

john-lennon-dimoprasia-oplo_city.jpg
Στα δεξιά απεικονίζεται ο δολοφόνος του John Lennon, Mark David Chapman



Η οικογένεια του αείμνηστου αξιωματικού δημοπρατεί τώρα τη σφαίρα μέσω του οίκου δημοπρασιών Anderson & Garland του Newcastle.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου. Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι για το τι είδους αξία θα προσελκύσει ένα τέτοιο μοναδικό αντικείμενο.

Ο Fred Wyrley-Birch, διευθυντής του οίκου Anderson & Garland, δήλωσε ότι: «Είναι ένα από αυτά τα ελαφρώς μακάβρια αντικείμενα που λαμβάνουμε μια στο τόσο, που τραβάνε την προσοχή όλων. Υπάρχει μια βάση θαυμαστών των Beatles που είναι φανατική και μια αγορά για σχεδόν οτιδήποτε αφορά τους Beatles, ωστόσο πολύ σπάνια παίρνεις κάτι τόσο ασυνήθιστο και μοναδικό, που είναι δύσκολο να γνωρίζεις τι αξίζει και αν υπάρχει αγορά για αυτό ή όχι». Στη συνέχεια, ο Fred Wyrley-Birch επισήμανε πως «είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον αναμνηστικό των Beatles που πιθανώς να μην μπορεί να αναπαραχθεί».

Επίσης, πρόσθεσε ότι ο οίκος δημοπρασιών διεξήγαγε εντατικές έρευνες για να βεβαιωθεί ότι το τεχνούργημα ήταν γνήσιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ