Ένιωθε ενοχλητικούς πόνους στο μάτι και οι γιατροί ανακάλυψαν κάτι σπάνιο

Έμειναν έκπληκτοι οι γιατροί που εξέτασαν μια 28χρονη γυναίκα.

Article featured image
Article featured image

Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που βρέθηκε στο μάτι μιας 28χρονης ύστερα από ενοχλητικούς πόνους που ένιωθε. Όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα από το Κονγκό της Αφρικής είχε παρατηρήσει ένα εξόγκωμα στο μάτι το οποίο της προκαλούσε πόνο.

Παραδόξως, οι γιατροί κατάφεραν να αναγνωρίσουν και να εξαγάγουν ένα παράσιτο μισής ίντσας που στριφογυρίζει στο αριστερό της μάτι.

Σπάνια μόλυνση από παράσιτα φιδιών

Περαιτέρω εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε προσβληθεί από οφθαλμική πενταστομία, μια σπάνια μόλυνση των ματιών που προκαλείται από παράσιτα φιδιών. Αυτά τα σκουλήκια μπορούν να μολύνουν τον άνθρωπο μέσω της επαφής με τα προσβεβλημένα φίδια ή της κατανάλωσης μη μαγειρεμένου κρέατος.

Untitled.jpg


Αναφέροντας στο ιατρικό περιοδικό JAMA Ophthalmology, οι γιατροί σημείωσαν:

«Ήταν συνηθισμένη να τρώει κρέας κροκόδειλου. Δεν έχει αναφερθεί ποτέ περίπτωση οφθαλμικής μόλυνσης σε άτομα που τρώνε κρέας κροκόδειλου, αλλά οι κροκόδειλοι μπορούν να μολυνθούν από πενταστομίδια. Επομένως, υπάρχει πιθανότητα η μόλυνση να συνέβη όταν η γυναίκα έτρωγε κρέας κροκόδειλου που περιείχε αυγά παρασίτων. Αυτό το κρέας θα μπορούσε επίσης να έχει μολυνθεί μέσω μολυσμένου κρέατος φιδιού σε πάγκο της αγοράς», αναφέρει η Mirror.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ