Ισραηλινά χτυπήματα σκότωσαν 13 ανθρώπους στη Ράφα, εννέα ήταν παιδιά

Ξεπέρασαν τους 34.000 οι νεκροί στη Γάζα, τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Article featured image
Article featured image

Αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα στη διάρκεια της νύχτας σκότωσαν 13 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, δήλωσαν αξιωματούχοι Υγείας.

Το πρώτο χτύπημα από το Ισραήλ σκότωσε μία οικογένεια: έναν άνδρα, τη γυναίκα του και το τρίχρονο παιδί τους, σύμφωνα με το κοντινό νοσοκομείο του Κουβέιτ, το οποίο παρέλαβε τα πτώματα. Η γυναίκα ήταν έγκυος και οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το μωρό, σύμφωνα με το Associated Press επικαλούμενο το νοσοκομείο.

Το δεύτερο χτύπημα σκότωσε οκτώ παιδιά και δύο γυναίκες, όλα από την ίδια οικογένεια, σύμφωνα με τα αρχεία του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια αεροπορική επιδρομή στη Ράφα το προηγούμενο βράδυ σκότωσε εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα, όπου πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων της Γάζας έχει αναζητήσει καταφύγιο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς αλλού.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είπε σε δυτικούς διπλωμάτες αυτή την εβδομάδα ότι σκόπευε να προχωρήσει σε χερσαία επίθεση στη Ράφα, παρά τις προειδοποιήσεις ότι οποιαδήποτε επίθεση στην πόλη είναι πιθανό να προκαλέσει πολλά περισσότερα θύματα αμάχων και να επιδεινώσει μια ήδη οξεία ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα. Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι λένε ότι η Ράφα είναι το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς στη Γάζα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, χαρακτήρισε την επίθεση στη Ράφα «κόκκινη γραμμή» εάν πραγματοποιηθεί χωρίς επαρκείς προφυλάξεις για την προστασία των αμάχων.

Ο αριθμός των νεκρών από τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα ανέβηκε σε περισσότερους από 34.000 το Σάββατο, με τα περισσότερα θύματα γυναίκες και παιδιά. Το τελευταίο ζοφερό ορόσημο έρχεται καθώς η ελπίδα για κατάπαυση του πυρός έχει αμβλυνθεί και η παγκόσμια προσοχή έχει στραφεί στην επικίνδυνη ανταλλαγή επιθέσεων πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.

Επίσης, σχεδόν 77.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της κυβέρνησης της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς. Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες νεκρούς που πιστεύεται ότι είναι θαμμένοι στα βομβαρδισμένα ερείπια σπιτιών, καταστημάτων, καταφυγίων και άλλων κτιρίων. Τα στοιχεία δεν κάνουν διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι έχει σκοτώσει περισσότερους από 13.000 μαχητές.




Με πληροφορίες από Reuters και LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ