Αντίστροφη μέτρηση για την Κύπρο και τη Σίλια Καψής στη Eurovision

Απόψε ο Α΄ ημιτελικός και η Κύπρος εμφανίζεται πρώτη, ενώ στη σκηνή του Μάλμε θα δούμε και την Ελένη Φουρέιρα που τα έσπασε στην πρόβα για την guest εμφάνισή της στον διαγωνισμό. [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image

Η «καρδιά» του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χτυπάει στο Μάλμε της Σουηδίας με τον πρώτο ημιτελικό να διεξάγεται σήμερα Τρίτη, στο Μalmö Arena, με την Κύπρο να εμφανίζεται πρώτη στον α' ημιτελικό με την Σίλια Καψής και το τραγούδι Liar.



Ο β' ημιτελικός διεξάγεται στις 9 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός στις 11 του μήνα.

Η Ελλάδα, με τη Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «ZARI», θα εμφανιστεί στην 3η θέση του β’ ημιτελικού, στις 9 Μαΐου.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον α’ ημιτελικό: Κύπρος, Σερβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Γερμανία, Σλοβενία, Φινλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο

Στον μεγάλο τελικό, στις 11 Μαΐου προκρίνονται απευθείας 6 χώρες, οι λεγόμενες «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία, οι οποίες, για πρώτη φορά φέτος, θα παρουσιάσουν live τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια των ημιτελικών.

Στον α’ ημιτελικό εμφανίζονται και ψηφίζουν η Γερμανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ίδια ώρα, η Ελένη Φουρέιρα επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision για τρίτη φορά, καθώς θα παρουσιάσει ένα δυναμικό act στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η pop star θα παρουσιάσει το «Fuego», με το οποίο κατέκτησε τη 2η θέση για την Κύπρο το 2018, μέσα από μία χορογραφία που επιμελήθηκε ο Bill Roxenos.

Το επίσημο κανάλι των fans της Eurovision ανέβασε το απόγευμα της Δευτέρας ένα βίντεο από την πρόβα της Ελένης Φουρέιρα, στο οποίο η τραγουδίστρια φαίνεται έτοιμη να ξεσηκώσει το πλήθος που θα την παρακολουθήσει στη σουηδική πόλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ