Αναλυτικά ο καιρός για τα Χριστούγεννα και το νέο έντονο σύστημα που έρχεται

Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης καλύπτεται από αντικυκλώνες μέχρι και το τέλος του χρόνου.

 


Article featured image
Article featured image

 Έτσι συνεχίζει η ροή ψυχρών αέριων μαζών προς την περιοχή μας, όπου έχουμε δημιουργία, αλλά και ανατροφοδότηση χαμηλών συστημάτων.

Το χαμηλό σύστημα που μας επηρεάζει σήμερα έδωσε λιγότερα από τα αναμενόμενα φαινόμενα, σε σχέση με το τι έδειχνε προηγουμένως, αφού όπως φαίνεται ευνοείται η θαλάσσια περιοχή γύρω μας, αλλά και αρκετές κατεχόμενες περιοχές.

Λιγότερα από τα αναμενόμενα θα είναι και απόψε τα φαινόμενα, αλλά όπως όλα δείχνουν η περιοχή μας ευνοείται καλύτερα τη Δευτέρα και ακόμη καλύτερα προς το τέλος της εβδομάδας, από πιο οργανωμένα συστήματα και πιο ψυχρές αέριες μάζες.

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές, αλλά και μεγάλα διαστήματα χωρίς φαινόμενα. Οι καταιγίδες που θα σημειωθούν τοπικά, θα είναι έντονες με λίγο χαλάζι.

Τα βόρεια, ανατολικά και ορεινά θα ευνοηθούν περισσότερο. Στα ορεινά πάνω από τα 1300 μέτρα θα σημειωθεί χιονόπτωση και πάνω από τα 1400 μέτρα υψόμετρο, θα σημειωθεί χιονόστρωση. Τις αυγινές ώρες η χιονόπτωση θα είναι πυκνή.

Αύριο Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και λίγα ακόμα χιόνια στα ορεινά, πάνω από τα 1100 μέτρα, με χιονόπτωση στα 1200 μέτρα και άνω. Πολύ σύντομα ο καιρός βελτιώνεται, αλλά στο ανατολικό μισό του νησιού και στα ορεινά, θα παρατηρούνται ακόμα λίγα τοπικά φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται 2 – 3 βαθμούς κάτω της κανονικής και αναμένεται να ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 – 16 στα παράλια και στους 0  στη χιονίστρα.

Το βράδυ των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός. Τη Δευτέρα θα έχουμε τη δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο δυτικά της Πάφου, όπου και θα επιφέρει επιδείνωση του καιρού.

Η ημέρα θα είναι συννεφιασμένη με βροχές και καταιγίδες κυρίως από νωρίς το μεσημέρι και έπειτα, χωρίς να αποκλείονται βροχές στα βόρεια και ορεινά από νωρίς το πρωί. Στα ορεινά θα σημειώνεται χιονόπτωση αρχικά από τα 1200 μέτρα και άνω, ενώ μέχρι το απόγευμα χιόνια θα πέφτουν και χαμηλότερα.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το βράδυ.

Την Τρίτη και την Τετάρτη θα έχουμε μια μικρή παύση των φαινομένων, με νέο βαρομετρικό και αρκετά ψυχρές αέριες μάζες να αρχίζουν να μας επηρεάζουν ξανά από την Τετάρτη το βράδυ.

Αυτό το σύστημα αναμένεται να φέρει αρκετές βροχές και κρύο με τα χιόνια πιθανόν να φτάνουν τα μέχρι τα 700 – 800 μέτρα υψόμετρο. Μέχρι την πρωτοχρονιά ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται, αλλά το ψύχος παραμένει. Η βροχόπτωση του μήνα βρίσκεται στο 84%, ενώ μέχρι την Τρίτη αναμένεται να καλύψει το 100%.  Το ύψος των χιονιών στην πλατεία βρίσκεται στα 55cm και τον Όλυμπο στα 65cm.



*Για συνεχή ενημέρωση μπείτε στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ