Οι Δανοί ζητούν βοήθεια από τον ελληνικό λαό [ΒΙΝΤΕΟ]

Το συγκεκριμένο βίντεο ανέβηκε στις 2 Φεβρουαρίου στο κανάλι που διατηρεί στο Youtube, η Δανέζικη Εταιρεία Καρκίνου και κατάφερε πολύ σύντομα να γίνει viral –κυρίως στην Ελλάδα- λόγω του πρωτότυπου και ιδιαίτερου περιεχομένου του.

 


Article featured image
Article featured image

Η συγκεκριμένη εκστρατεία με τον τίτλο «Βοηθήστε ένα Δανό» δημιουργήθηκε από το γραφείο Noa & Co, που βρίσκεται στην Κοπεγχάγη, και έχει ως σκοπό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αυξημένων ποσοστών εμφάνισης μελανωμάτων που έχουν οι Δανοί.

Ο λόγος όπως υποστηρίζει η καμπάνια είναι γιατί οι Δανοί, κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές, «ξεχνούν» να πάρουν προφυλάξεις για τον ήλιο με αποτέλεσμα να παθαίνουν εγκαύματα, τα οποία στην πορεία γίνονται μελανώματα.

Για να αντιμετωπίσουν λοιπόν αυτό το πρόβλημα, επέλεξαν 5 από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς των Δανών -  Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Ταϊλάνδη – και τους παρακάλεσαν να τους βοηθήσουν.

Για την καμπάνια κυκλοφόρησαν πέντε ταινίες, στις πέντε γλώσσες κάθε χώρας που ζητείται η βοήθειά της.

«Κάθε χρόνο, χιλιάδες Δανοί ταξιδεύουν σε ηλιόλουστους προορισμούς για διακοπές. Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς επιστρέφουν στο σπίτι με ένα ηλιακό έγκαυμα. Τα ηλιακά εγκαύματα είναι επώδυνα βραχυπρόθεσμα και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος σε μακροπρόθεσμη βάση. Το παρόν είναι μια έκκληση για βοήθεια. Μπορείτε να βοηθήσετε την δανέζικη Εκστρατεία Sun Safety στην πρόληψη εγκαυμάτων και θανατηφόρου καρκίνου του δέρματος υπενθυμίζοντάς στους Δανούς την σκιά, το καπέλο και το αντηλιακό».

Αυτά αναφέρονται στο ελληνικό βίντεο, το οποίο όπως αναφέραμε κατάφερε να γίνει viral σε μικρό χρονικό διάστημα, με τις αντιδράσεις να ποικίλουν. Πολλοί ήταν αυτοί μάλιστα οι οποίοι το χαρακτήρισαν ως προκλητικό και προσβλητικό, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες στη χώρα τους.

Εσείς τι πιστεύετε; 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ