Υπερκυτταρική καταιγίδα στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου

Βροχές άρχισαν να εκδηλώνονται τοπικά στα ανατολικότερα τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και σε άλλες περιοχές, πιο ανατολικά και νότια.

 


Article featured image
Article featured image

Τις επόμενες ώρες θα εκδηλωθεί και καταιγίδα, όπως αναφέρει και το πρωινό δελτίο που εξέδωσε νωρίτερα το kitasweather.com.

Στη θαλάσσια περιοχή, βόρεια της Κύπρου, έχουμε εκδήλωση υπερκυτταρικής καταιγίδας τις τελευταίες ώρες, και πολύ πιθανό να έχουμε και δημιουργία υδροστρόβιλου.

Η καταιγίδα αυτή (supercell) το πιθανότερο να παραμείνει στη θαλάσσια περιοχή. Σε περίπτωση που κινηθεί νότια προς τα βόρεια παράλια, το KitasWeather θα σας ενημερώσει εγκαίρως.



Τι είναι όμως η υπερκυτταρική καταιγίδα

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο (supercell thunderstorm), εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια ολοένα και συχνότερα και πρόκειται για βαριές καταιγίδες που μπορεί να προκαλέσουν καταρρακτώδεις βροχές, μεγάλο χαλάζι, θυελλώδεις ανέμους, και μερικές φορές καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους.

Παρόλο που οι ανεμοστρόβιλοι δεν έχουν πάντα παρουσία σε αυτό το είδος της καταιγίδας, ωστόσο εξαρτάται από τη δίνη για το αν θα σχηματιστούν ανεμοστρόβιλοι που τελικά θα πλήξουν το έδαφος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ