«Είχα την τύχη να με δει γρήγορα ο κόσμος και την ατυχία να μη με ‘γνωρίσει’»

Την γνωρίσαμε πριν σχεδόν 7 χρόνια, όταν το 2010 συμμετείχε στο μουσικό show ταλέντων «Greek Idol», στο οποίο κατάφερε να πείσει το κοινό τόσο με το ταλέντο της, όσο και με την διακριτική της παρουσία.

 


Article featured image
Article featured image

Χωρίς υπερβολές και παρατολμίες, η Βαλάντω Τρύφωνος αποφασίζει να διαγράψει μια πορεία βασισμένη πάνω στην αισθητική και τις δυνατότητες της, αποφεύγοντας κινήσεις εντυπωσιασμού.

‘Έπειτα από ένα μικρό διάλλειμα, η ίδια πιο ώριμη και σίγουρη για τον εαυτό της, επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα κάνοντας «Αρχή Ξανά», μια δουλειά που όπως υποστηρίζει η ίδια, την βγάζει από το δίχτυ ασφαλείας και της δίνει νέες και πιο ουσιαστικές εμπειρίες.

Με την ευκαιρία των εμφανίσεων της στην Κύπρο, και την παρουσίαση της νέας της δουλειάς, η Βαλάντω μίλησε στη CITY για την μέχρι τώρα πορεία της και το νέο ξεκίνημα που επιχειρεί.



«‘Αρχή, Ξανά’, για όλες εκείνες τις φορές που δεν τολμήσαμε και φοβηθήκαμε να βγούμε από το δίχτυ ασφαλείας μας. ‘Αρχή, Ξανά’, έτσι ώστε όταν μεγαλώσουμε να μη μετανιώσουμε για πράγματα που δεν έχουμε κάνει. Αυτή είναι και η λογική πάνω στην οποία βασίζονται οι ανοιξιάτικες και οι καλοκαιρινές μας παραστάσεις. Να γυρίσουμε την Κύπρο και την Ελλάδα μαζί με τους μουσικούς μου, να παίξουμε ωραίες μελωδίες, άλλες γνωστές - άλλες λιγότερο γνωστές, και να έρθουμε κοντά με τους ανθρώπους.

Το 2009, όταν πρωτοπήγα στην Αθήνα, επισκέφτηκα το Σταυρό του Νότου και άκουσα μια τραγουδίστρια που δεν ήξερα μέχρι τότε. Μου άρεσε παρά πολύ, αλλά όταν άκουσα ένα συγκεκριμένο τραγούδι βούρκωσα. Η τραγουδίστρια αυτή ήταν η Νατάσα Μποφίλιου και το τραγούδι η ‘Ασπιρίνη’. 7 σχεδόν χρόνια μετά, και ούσα στο στάδιο παραγωγής του πρώτου προσωπικού μου άλμπουμ, γνωρίστηκα τυχαία με τον Κώστα Τσίρκα, τον άνθρωπο πίσω από την ‘Ασπιρίνη’.

Ο Κώστας (και η Μυρτώ Βασιλείου) έχουν γράψει το νέο μου single με τίτλο ‘Αρχή, Ξανά’ και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Είχα την τύχη να με δει γρήγορα ο κόσμος και την ατυχία να μη με ‘γνωρίσει’. Είχα την τύχη να δουλέψω με επιφανείς τραγουδιστές και την ατυχία να μη μπορώ να επιλέξω το ρεπερτόριο μου.

 



‘Αρχή, Ξανά’ λοιπόν. Φέτος παίζουμε τα τραγούδια που αγαπάμε. Πονάμε με τα ‘Στερεότυπα’ της Δήμητρας Γαλάνη,  ερωτευόμαστε με το ‘Πάρτι’ του Μανώλη Μητσιά, τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας με το ‘Lost On You’ της LP (σε μία reggae διασκευή) και χορεύουμε με το ‘Δε Ζητάω Πολλά’ του Κωστή Μαραβέγια. Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιάσω κάποια τραγούδια ζωντανά από το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει. Έχω ένα μικρό άγχος, αλλά θα μου περάσει. Το γεγονός ότι τα παρουσιάζω στην πόλη μου, τη Λευκωσία, είναι πολύ σημαντικό για εμένα.

H Βαλάντω Τρύφωνος εγκαινιάζει το νέο κύκλο παραστάσεων της με τίτλο ‘Αρχή, Ξανά’ στη Μουσική Σκηνή RED, την Τετάρτη 22.3 στις 21.30.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ