Η «Telegraph» ανακαλύπτει έξι κρυφούς ελληνικούς νησιώτικους παράδεισους

Ανάμεσα σε μια λίστα με 17 κρυφούς νησιωτικούς παραδείσους του ευρωπαϊκού βορρά και νότου, η βρετανική «Telegraph» ξεχωρίζει 6 ελληνικά νησιά εκπληκτικής ομορφιάς και τα βάζει στη λίστα της.

 


Article featured image
Article featured image

Τα υπόλοιπα «κρυφά» νησιά που κέρδισαν μια θέση στη λίστα είναι το νησί Λα Μανταλένα στη Σαρδηνία, το νησί Παντελλερία στην Ιταλία, το νησί Σαλίνα στην Ιταλία, τη Νήσο Μπεντόρ στη Γαλλία, τα Νησιά Θίες στην Ισπανία, Βις στην Κροατία, το νησί Καβαλό στη Γαλλία, το Μάρστραντ στη Σουηδία, το Πορκερόλ στη Γαλλία, το Σιλτ στη Γερμανία και Σόλτα στην Κροατία.

 

Ας δούμε όμως ποια είναι και τα 6 ελληνικά νησιά:



Καστελόριζο 





«Το μικρότερο και πιο όμορφο κατοικημένο νησί των Δωδεκανήσων», γράφει η Telegraph. «Η Μπλε Σπηλιά κοιτάει στα μάτια το Κάπρι της Ιταλίας. Πολύχρωμα, νεοκλασικά σπίτια αγκαλιάζουν το λιμάνι της Χώρας. Είναι το νησί στο οποίο γυρίστηκε η βραβευμένη ταινία Mediterraneo».  

 

Μεγανήσι 





«Το πιο μικρό και γραφικό από τα νησιά του Ιονίου, ανατολικά της Λευκάδας. Υπάρχουν πολλές παραλίες, αλλά οι τουρίστες προτιμούν το Μεγανήσι για τα μονοπάτια του και τις ταβέρνες του».

 

Ίος 





«Η λυρική ομορφιά της Ίου είναι αναζωογονητική», γράφει η ταξιδιωτική συντάκτρια της Telegraph, Μπέθανι Χιουζ. Είναι το νησί όπου ο επικός ποιητής Όμηρος είδε το τελευταίο του ηλιοβασίλεμα σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. «Επική διασκέδαση με την αρχαία και τη σύγχρονη έννοια αυτής».

 

Κέα

 



«Το νησί που λατρεύουν οι εκλεπτυσμένοι και σικάτοι Αθηναίοι για το Σαββατοκύριακο. Το νησί που πολλοί έχουν επιλέξει για το εξοχικό τους».

 

Κουφονήσια



«Κρυμμένα ανάμεσα στη μεγάλη κυρία των Κυκλάδων, τη Νάξο και την Αμοργό. Δύο μικρές νησίδες που τις χωρίζει ένα κανάλι 200 μέτρων. Κατάλευκες αμμουδιές και κυανά, γαλάζια νερά σαν να βγήκαν από την παλέτα ενός ζωγράφου».

 

Μονεμβασιά





«Η μεσαιωνική καστρούπολη της Πελοποννήσου. Ένας βράχος που βρέχεται από θάλασσα με πανέμορφες βυζαντινές εκκλησίες του 12ου αιώνα. Μια καστρούπολη χωρίς αυτοκίνητα για βόλτες στα λιθόστρωτα στενάκια».

 

 

*Με πληροφορίες από την athensvoice 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ