Πλέον μπορείς κι εσύ να καταγγείλεις «στημένους» αγώνες στο application της UEFA

Τη δύναμη της τεχνολογίας φαίνεται πως επιστράτευσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην προσπάθεια της να μειώσει τη διαφθορά και τους «στημένους» αγώνες στο ποδόσφαιρο.

 


Article featured image
Article featured image

Το UEFA Integrity App, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, είναι στην ουσία μια πλατφόρμα ακεραιότητας, την οποία μπορεί να κατεβάσει στο κινητό δωρεάν όποιος επιθυμεί μέσω iOS ή Android, και να καταγγείλει ανώνυμα διαφθορά σε ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Ένα βασικό στοιχείο των ευρύτερων δραστηριοτήτων της UEFA, είναι η καταπολέμηση του προκαθορισμού αγώνων, το οποίο θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες απειλές για την ακεραιότητα του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό το λόγο, ξεκινούμε μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως αυτή της εφαρμογής ακεραιότητας, οι οποίες θα ενισχύσουν την εκστρατεία καταπολέμησης τέτοιων αρνητικών φαινομένων».

Παράλληλα με τη δυνατότητα ανώνυμης καταγγελίας «στημένων» αγώνων, η εφαρμογή διαθέτει και δωρεάν γραμμή τηλεφώνου (+800 0001 0002), την οποία μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει ανώνυμα, ενώ προσφέρει και ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης για νέους ποδοσφαιριστές, ούτως ώστε να ενημερωθούν για τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες του fair play.

 



 

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 7 γλώσσες και περιέχει πληροφορίες που σχετίζονται με στημένους αγώνες όπως video, συχνές ερωτήσεις και τελευταία νέα σχετικά με ζητήματα διαφθοράς.

Παράλληλα μπορείς να καταγγείλεις στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες και περιπτώσεις διαφθοράς μέσω μιας ηλεκτρονικής αίτησης, ενώ υπάρχει και το postbox για ανταλλαγή προσωπικών μηνυμάτων με τους υπεύθυνους της UEFA.

Αρχικά η συγκεκριμένη εφαρμογή ήταν διαθέσιμη μόνο σε παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές και ποδοσφαιριστές, η UEFA όμως πρόσφατα άνοιξε την εφαρμογή και στο κοινό, έτσι πλέον ο καθένας έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει έναν «στημένο» αγώνα, αρκεί βέβαια η πληροφορίες που θα δώσει να είναι έγκυρες και ουσιαστικές.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η καταγγελία μπορεί να γίνει ανώνυμα, αν το επιθυμεί ο χρήστης, εντούτοις υπάρχει πλήρης εμπιστευτικότητα, εχεμύθεια και προστασία προσωπικών δεδομένων. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ