80 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της κυπριακής γης [εικόνες και βίντεο]

Ακόμα μια επικίνδυνη αποστολή για την ομάδα της Cyprus From Air, η οποία δεν σταματά σχεδόν καθημερινά να μας εκπλήσσει με τις δράσεις της.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή τη φορά με τη βοήθεια της CFA o Χάρης Ν. -ειδικός σε περιβαλλοντικά θέματα- διείσδυσε σε σύμπλεγμα γαλαριών μήκους 400 μέτρων και βάθους 80 μέτρων στην επαρχία Λάρνακας για να καταγράψει την σπηλαιόβια πανίδα που ζει εκεί.

Ένα εγχείρημα που ελλοχεύει πολλούς κινδύνους και παγίδες, αν δεν είσαι γνώστης της περιοχής και κατάλληλα εξοπλισμένος. Τα πολλά χρόνια εγκατάλειψης καθιστούν τους χώρους αυτούς αφιλόξενους για τον άνθρωπο, αφού μία λάθος κίνηση ή μια λάθος εκτίμηση μπορεί να προκαλέσουν κατάρρευση με άμεσο τον κίνδυνο εγκλωβισμού.

Η είσοδος προϋποθέτει αναγκαίο εξοπλισμό, εκπαίδευση και πολύ καλή συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των μελών μιας αποστολής. Ποτέ μην εισέρχεστε σε τέτοιους χώρους όσο και αν φαίνονται ασφαλείς.

Η ομάδα φωτογράφισε και κατέγραψε τα διαφορετικά είδη νυχτερίδων που υπάρχουν στη συγκεκριμένη γαλαρία, συλλέγοντας στοιχεία και πληροφορίες για πιο εκτεταμένη μελέτη. 



Διαβάστε κι αυτό: Στις γαλαρίες του Τροόδους [ΕΙΚΟΝΕΣ]



 



 

Φωτογραφίες: Χάρης Νικολάου 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ