Ένας παιδίατρος καταρρίπτει σε 6+1 σημεία τα επιχειρήματα όλων όσοι είναι ενάντια στα εμβόλια

Μια αναλυτική λίστα όπου καταρρίπτει τα βασικά επιχειρήματα όσων είναι έναντι στα εμβόλια ένα-ένα, την οποία συνέταξε και δημοσιοποίησε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, σχεδόν πριν ένα χρόνο, ο Έλληνας παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας.

 


Article featured image
Article featured image

Ο γιατρός αναφέρθηκε καταρχάς στη ρίζα του κακού, που ήταν το «έργο» του απατεώνα Άγγλου χειρουργού Andrew Wakefield:

«Θα ξεκινήσω με την πρόσφατη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο οποίος δήλωσε πως τα εμβόλια είναι η μεγαλύτερη ιατρική ανακάλυψη του 20ου αιώνα και πως αυτά αποτελούν τη σημαντικότερη υγειονομική παρέμβαση της εποχής μας το ίδιο σημαντική με το καθαρό νερό στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Αλλά γιατί τόσος θόρυβος για αυτά τελευταία; Ας δούμε την ιστορία από την αρχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Andrew Wakefield ένας Άγγλος χειρουργός δημοσίευσε το 1998 μία μελέτη με 12 περιστατικά στην οποία ισχυρίστηκε πως το τριπλό εμβόλιο Ιλαράς-Ερυθράς-Παρωτίτιδας προκαλεί αυτισμό. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως αυτό δεν συμβαίνει αν αυτά τα εμβόλια γίνουν ξεχωριστά. Η μελέτη αυτή ξεκίνησε ένα τεράστιο αντιεμβολιαστικό κίνημα σε όλη τη Δύση με πολλούς υποστηρικτές όπως συγκροτήματα τύπου ακόμα και σταρ του Hollywood .

H έρευνα όμως απέδειξε πως ο Wakefield είχε χρηματοδοτηθεί παράνομα από δικηγόρους που ειδικεύονταν σε μηνύσεις εναντίον φαρμακευτικών εταιρειών, πως είχε αλλοιώσει τα δεδομένα των ανεξάρτητων συνεργατών του -όπως αυτοί κατήγγειλαν- και επιπροσθέτως είχε προλάβει να καταθέσει μια πατέντα που αφορούσε τα μονά εμβόλια Ιλαράς με σκοπό βέβαια να βγάλει χρήματα από αυτό.

Ταυτόχρονα έγιναν δεκάδες μελέτες με τεράστια δείγματα πληθυσμού για το MMR και φυσικά δεν απέδειξαν καμία συσχέτιση του εμβολίου με τον αυτισμό. Μετά από τα στοιχεία αυτά ο Wakefield απολύθηκε από το νοσοκομείο που δούλευε και έχασε την ιατρική του άδεια. Η ζημιά είχε γίνει όμως. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουμε θανάτους παιδιών από ιλαρά καθώς και σοβαρές βλάβες εμβρύων από συγγενή ερυθρά. Να τονίσω εδώ πως η ιλαρά έχει σκοτώσει παγκοσμίως περισσότερο κόσμο από την πανούκλα.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Δαρζέντας χωρίζει το ζήτημα σε (συχνές) ερωτήσεις-απορίες και απαντήσεις:

 



Ο Έλληνας παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας

 

Είναι η φυσική νόσηση προτιμότερη; Είναι καλύτερο για το παιδί να κολλήσει τη νόσο;

Όχι φυσικά. Η νόσηση από το ίδιο το μικρόβιο συνεπάγεται σημαντικές επιπλοκές οι οποίες δεν συμβαίνουν καθόλου με το εμβόλιο. Όπως είπαμε και παραπάνω ακόμα και ήπιες γενικά νόσοι όπως η ιλαρά μπορεί σε μεγάλο ποσοστό να οδηγήσουν σε μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα και να έχουν αθροιστικά μεγάλη θνητότητα.

 

Τα εμβόλια φορτώνουν τον οργανισμό με πολλά άχρηστα αντιγόνα και έτσι πιέζεται το ανοσοποιητικό.

Τελείως λάθος. Ακριβώς το αντίθετο. Τα εμβόλια έχουν ελάχιστα αντιγόνα, αντίθετα αν κολλήσει κάποιος το ίδιο το μικρόβιο φορτώνεται με τουλάχιστον χιλιάδες αντιγόνα ανά μικρόβιο και τα οποία πολλές φορές επάγουν και αυτοάνοσες αντιδράσεις.

 

Τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό και άλλες μακροπρόθεσμες συνέπειες;

Το πρώτο απαντήθηκε ήδη παραπάνω αλλά και μετά από σχεδόν 50 χρόνια εμβολιαστικών προγραμμάτων και χιλιάδες ανεξάρτητες μελέτες δεν έχει αποδειχθεί καμία μακροπρόθεσμη συνέπεια του εμβολιασμού . Να σημειωθεί πως τα σύγχρονα εμβόλια έχουν ακόμα λιγότερα αντιγόνα από τα πρώτα και η συντριπτική πλειοψηφία δεν περιέχει πια νεκρά μικρόβια αλλά απλά ελάχιστα αντιγόνα της μεμβράνης του μικροβίου άρα οι επιπλοκές των μοντέρνων εμβολίων τόσο οι βραχυπρόθεσμες όσο και οι μακροπρόθεσμες αναμένεται να είναι ακόμα μικρότερες των εμβολίων που έκανε η γενιά μας σε μικρή ηλικία.

 

Ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει σε μεγαλύτερη ηλικία;

Μπορεί αλλά είναι τεράστιο λάθος. Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά έχουν απείρως μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν από τα μικρόβια που καταπολεμούνται με τον εμβολιασμό και μάλιστα παρουσιάζουν και πολύ σημαντικότερες επιπλοκές. Ο εμβολιασμός σε μεγαλύτερη ηλικία τα εκθέτει χωρίς λόγο σε τεράστιο κίνδυνο λόγω της ανωριμότητας του ανοσοποιητικού τους . Τα μικρότερα παιδιά έχουν επίσης και πολύ μεγαλύτερο ποσοστό επιπλοκών μετά τη νοσησή τους ακόμα και μετά από απλές ιώσεις.

 

Δεν εμβολίασα το παιδί μου και αυτό δεν έχει πάθει τίποτα.

Όταν είναι εμβολιασμένο ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού τότε υπάρχει η λεγόμενη ανοσία αγέλης, δηλαδή προστατεύεται και ο μη εμβολιασμένος πληθυσμός, λόγω της φραγής της διασποράς της νόσου στο περιβάλλον. Όταν όμως οι μη εμβολιασμένοι γίνουν πολλοί τότε θα αρχίσει να διασπείρεται πάλι το μικρόβιο με αποτέλεσμα να αρχίσουμε να έχουμε πάλι επιδημίες με πρώτα θύματα βέβαια τον μη εμβολιασμένο πληθυσμό. Αυτό συμβαίνει ήδη σε μη εμβολιασμένους κατά κανόνα πληθυσμούς στην Ελλάδα όπως οι τσιγγάνοι στους οποίους βλέπουμε αρκετά συχνά θανάτους από νοσήματα όπως ιλαρά ή κοκκύτη.

 

Τα εμβόλια έχουν βλαβερές ουσίες όπως θειομερσάλη και αλουμίνιο.

Τα παλαιότερα εμβόλια περιείχαν μία ένωση του υδραργύρου γνωστή ως θειομερσάλη ως συντηρητικό η οποία πια δεν περιέχεται στα εμβόλια μετά από συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής παρότι ποτέ δεν αποδείχθηκε ότι είναι βλαβερή. Να τονισθεί εδώ κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό. Η θειομερσάλη περιέχεται σε 100πλάσια ποσότητα στα ψάρια και γενικώς στα θαλασσινά. Κάποιος που καταναλώνει θαλασσινά στο διαιτολόγιό του παίρνει πολλαπλάσιες ποσότητες θειομερσάλης από ότι πήρε κάνοντας ένα εμβόλιο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με το αλουμίνιο. Η ποσότητα του αλουμινίου που παίρνει κάποιος ακόμα και από το μητρικό γάλα ή από το νερό είναι πολλαπλάσια της ποσότητας που παίρνει από τα εμβόλια.

 

Ο παιδίατρος έκλεισε το εκτενές ποστ του με αυτό το σημείο:

Συμπερασματικά, τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή και έχουν σώσει τις περισσότερες ζωές παιδιών από οποιαδήποτε υγειονομική παρέμβαση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κάντε τώρα αυτό που πρέπει. Δώστε τους ένα ασφαλές μέλλον.

 

Η αυθεντική δημοσίευση του παιδιάτρου κ. Δαρζέντα μπορεί να βρεθεί στο προφίλ του:

 

Η επιστήμη μίλησε, διά στόματος ενός ειδικού. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ