Τα χαρακτικά της Νότας Σιοτρόπου στα Πλατανίστεια

Article featured image
Article featured image

Το Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή τιμά τη μνήμη της αείμνηστης Ελληνίδας χαράκτριας Νότας Σιοτρόπου, η οποία «έφυγε» σε ηλικία 82 ετών ύστερα από το τροχαίο και διοργανώνει έκθεση έργων χαρακτικής. Ο ίδιος ο Χαμπής αναφέρει για τη διακεκριμένη καλλιτέχνιδα ότι «Η χαράκτρια Νότα Σιοτρόπου άφησεν μιάν στάμπαν στην καρκιάν μου!». Η γνωριμία τους έγινε μέσω της κεραμίστριας Νίνας Ιακώβου, το 2012. «´Ηταν σαν να μπήκεν ένας άγγελος έσσω μου! Εθαύμασα την ευγένειαν τζ̆αι την ομορφκιάν της, εσσωτερικήν τζ̆ι εξωτερικήν! Εθαύμασα τες κουβέντες της για την χαρακτικήν, εθαύμασα το σχέδιον τζ̆αι τα χαρακτικά της που έφερεν τζ̆ι εδώρησεν στο Μουσείον μας! Η σημερινή έκθεση της Νότας Σιοτρόπου που οργανώνει το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, εν συνέχεια τζ̆είνης της υπέροχης συνάντησης!

Μόνον που εμεσολάβησεν έναν μιάλον κακόν. Την ώραν που αρκινήσαμεν να προετοιμάζουμεν την έκθεσην της, η ίδια εκτυπήθηκεν θανατηφόρα που αυτοκίνητον... Εστρέφετουν η Νότα Σιοτρόπου που έκθεσην χαρακτικής των μαθητών του Κεφαλληνού, του μιάλου Δασκάλου που ευτύχησεν τζ̆αι η ίδια ναν μαθήτρια του! Συγκλονιστικόν! Τιμούμεν την μνήμην της Νότας Σιοτρόπου! Άφησεν πίσω της σπουδαίον χαρακτικόν έργον».

Στην έκθεση θα εκτεθούν έργα οξυγραφίας, ξυλογραφίας και λιθογραφίας, τα περισσότερα της περιόδου 1958-1963, τα οποία αποτελούν επιλογή της ίδιας της χαράκτριας. Σάββατο 24 Μαΐου, Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή, Πλατανίστεια, επ. Λεμεσού, 12.00. Πληρ. www.hambisprintmakingcenter.org.cy.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ