15 ανεκδιήγητοι τίτλοι κυπριακών ιστοσελίδων [εβδομάδα 14/10 – 21/10]

«Σοκ»!, «Θα χρειαστείς χάπια», «Αντέχεις να το δεις;», «Τρομακτικό», «Ανατριχιαστικό» και άλλα πολλά επίθετα και πομπώδεις εκφράσεις, που καθημερινά περνάνε από το timeline μας σε τίτλους ειδήσεων με -συνήθως- κεφαλαία γράμματα και πολλά θαυμαστικά και που σκοπό έχουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον (με τον εντελώς λάθος τρόπο) και να κερδίσουν μερικά κλικ.

 


Article featured image
Article featured image

'Όλα αυτά, βέβαια, συνοδευόμενα και από τις ανάλογες φωτογραφίες, όπως για παράδειγμα, το χέρι που ξεπροβάλλει μέσα από τη θάλασσα ζητώντας βοήθεια (όταν η είδηση αφορά πνιγμό), για να προσδώσει ακόμη περισσότερη ένταση στο θέμα που δημοσιεύεται.

Και μπορεί εμείς να κάνουμε χιούμορ με τους επικούς τίτλος, αφού λόγω της καθημερινής τριβής με το αντικείμενο έχουμε πλέον την δυνατότητα να ξεχωρίζουμε το clickbait από τη σοβαρή είδηση (όχι πάντα με επιτυχία), εντούτοις υπάρχουν αρκετοί χρήστες οι οποίοι όντως επηρεάζονται από τα διάφορα συναισθηματικά φορτισμένα επίθετα και ενδεχομένως τρομοκρατούνται κάθε φορά που διαβάζουν τίτλους για ειδήσεις θανατηφόρων, εγκλημάτων και άλλων πολλών σχετικών.

Μέσα από αυτή την καινούργια στήλη, κάθε εβδομάδα θα μαζεύουμε και θα δημοσιεύουμε τίτλους και φωτογραφίες που πέρασαν από το timeline μας και φυσικά μας έκαναν... (τουλάχιστον) εντύπωση! Η εβδομάδα που μας πέρασε πάντως, είχε πολλά.

Αν κι εσείς έχετε αντίστοιχες περιπτώσεις που σας έκαναν εντύπωση, ελεύθερα στείλτε mail στο info@cityfreepress.com.cy.



 

Ντεν έγκω γκταλάβει λέξη. Αν ειδοποίησαν την πυροσβεστική με αυτό τον τρόπο πάντως, το ξενοδοχείο δεν είχε και πολλές ελπίδες. (τίτλος ο ξενικός)



 





Επίσης ωραίο θα ήταν και το Όχι, όχι, όχι το μωρό μου του ίδιου καλλιτέχνη, για να αποτρέψουν τους οδηγούς από το να χρησιμοποιήσουν τους συγκεκριμένους δρόμους. (τίτλος ο φιλόμουσος)

 

 



Προκλήθηκαν ζημιές σε όχημα από φωτιά, λέει ο τίτλος. Όχημα σε ολοκαύτωμα δείχνει η φωτογραφία. (εικόνα της υπερβολής)



 

 

Επίσης ο Ντικουμάνα έκανε ξόρκια για να διατηρηθεί μια ζωή νέος και όμορφος! (τίτλος ο μεταφυσικός)



 

 





Λίγο η τόσο λεπτομερής περιγραφή, λίγο οι παραστατικές εικόνες, ο σκοπός επετεύχθη. (τίτλος ο εμετικός #διπλής)     

 

 

Μόλις διαβάσατε, έναν καθόλου σεξιστικό τίτλο, ο οποίος σέβεται τη γυναικεία υπόσταση και αξιοπρέπεια και δεν δημιουργεί στερεότυπα. (τίτλος ο σεξιστικός)



 

 



Κάντε ένα πείραμα και διαβάστε τον τίτλο, χωρίς να δείτε τη φωτογραφία. Τι εικόνα θα ερχόταν στο μυαλό σας; (τίτλος ο φιλοζωϊκός)

 



Δεν ξέρουμε αν προκαλεί ΣΟΚ η έρευνα, σίγουρα όμως με αυτή την εικόνα ΣΟΚαριστήκαμε. (εικόνα η μακάβρια)

 







Κάτι λείπει. Ίσως θα ήταν πιο καλό αν έβαζαν: «Ανατριχιαστικό, θα σε πιάσει σύγκρυο. Απίστευτο!». (τίτλος της αποτρίχωσης)

 





Και αφού οι μαχαιριές δεν ήταν πισώπλατες, σκέφτηκαν να βάλουν αυτή τη φωτογραφία. (εικόνα η χιτσοκική)



 



 

Ντροπή και όνειδος, προσθέτουμε εμείς... (τίτλος ο εθνικιστικός)       



 

 

 

Τελευταία φορά που κοιτάξαμε πάντως, ούτε στο Beverly Hills μέναμε, ούτε με δολάρια πληρώναμε. (τίτλος ο φιλόδοξος)



 

 

 

Ο μονογονειός, του μονογονειού. (τίτλος ο ανορθόγραφος)



 

 

Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον, αντί για τίτλο προτίμησαν να βάλουν ολόκληρη την ιστορία. (τίτλος φωσκολιάδα)  



 

 

Εδώ τα βρίσκουμε όλα. Και πομπώδη επίθετα, και συναισθηματικό εκβιασμό και clickbait, και στερεότυπα, και σεξισμό. (τίτλος παράδειγμα)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ