Θα ταξιδέψεις την περίοδο των γιορτών;

Αν θα ταξιδέψεις μέσα στις γιορτές, τότε αυτό σε ενδιαφέρει.

 


Article featured image
Article featured image

Υπάρχουν 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν πάρεις την απόφαση να ταξιδέψεις αυτές τις ημέρες του χρόνου.

Διαβάστε πιο κάτω τη λίστα με τις σχετικές συμβουλές, όπως τη δημοσίευσε η Huffingtonpost.

 

1) Μην επιλέξεις να ταξιδέψεις ανήμερα Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς

Αυτές οι μέρες είναι πάντα δύσκολες απ' όλες τις απόψεις: περισσότερος κόσμος παντού, πιο ακριβά εισιτήρια, αργή εξυπηρέτηση εξαιτίας της πολυκοσμίας και γενικά δεν ενδείκνυνται για ένα άνετο ταξίδι. Επιπλέον, σε ποιον θα άρεσε να μπλέξει σε όλα αυτά την ημέρα των Χριστουγέννων ή της πρώτης επίσημης του νέου έτους; Αντ' αυτού, προτίμησε να κάνεις το ταξίδι σου λίγες μέρες πριν, ή λίγες μέρες μετά. Θα είναι όλα πιο εύκολα.



2) Κάνε όλες τις κρατήσεις σου έγκαιρα

Θα γλιτώσεις χρόνο, χρήμα, θα βρεις πιο εύκολα εισιτήρια και κατάλυμα και -last but not least- θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από νωρίς.



3) Να αποφύγεις τις πτήσεις με ανταπόκριση

Οι πτήσεις αυτές μπορεί να είναι (αρκετά) πιο φτηνές αλλά στις περιπτώσεις που η αναμονή είναι πολύωρη είναι και πολύ κουραστικές. Επειδή όμως δεν είναι πάντα εφικτό να βρεις απευθείας πτήσεις, προσπάθησε τουλάχιστον να εντοπίσεις εκείνη την εναλλακτική με τη λιγότερη αναμονή.



4) Σε περίπτωση μεγάλης αναμονής, βγες έξω από το αεροδρόμιο

Αν δεν καταφέρεις να βρεις ούτε απευθείας πτήση ούτε με μικρή αναμονή, τότε μη μείνεις μέσα στο αεροδρόμιο. Η πολύωρη αναμονή σε αυτό θα σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις περάσει το διπλάσιο χρόνο κλεισμένος σε ένα κτίριο, τους διαδρόμους του οποίου θα έχεις φέρει βόλτα πολλές φορές. Πόσους καφέδες, πόσα σάντουιτς και πόσες ματιές στα καταστήματα να ρίξεις; Με αυτό τον τρόπο ξοδεύεις και περισσότερα χρήματα. Μια καλή ιδέα, είναι να πάρεις ένα ταξί και πας στην κοντινότερη πόλη. Τα περισσότερα αεροδρόμια διαθέτουν υπηρεσία φύλαξης αποσκευών (με μικρό αντίτιμο) οπότε δε θα χρειαστεί να κουβαλήσεις και τις βαλίτσες.



5) Κλείσε τη θέση που προτιμάς

Αν ξέρεις εκ των προτέρων πού δεν σου αρέσει να κάθεσαι μέσα σε ένα αεροπλάνο, τότε αξίζει να κάνεις αυτό το μικρό έξοδο και να εξασφαλίσεις την επιθυμητή θέση, ειδικά αν το ταξίδι σου πρόκειται να διαρκέσει αρκετές ώρες.

 

6) Να είσαι ευγενικός με το προσωπικό ασφαλείας

Κατέχουν πολλές και σημαντικές πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις πιο άνετη και λειτουργική τη διαδικασία ελέγχου των αποσκευών σου, όσο και τη γενικότερη παραμονή σου στο αεροδρόμιο.

 

7) Κάνε πιο χρηστικό το κινητό σου

Υπάρχουν εφαρμογές που σου επιτρέπουν να κάνεις check in της πτήσης ή/και του καταλύματός σου, μέσω του κινητού σου τηλεφώνου, χωρίς αναμονή σε ουρές και ρεσεψιόν. Τι καλύτερο;


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ