20 Μεγάλες Εικόνες από το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο για την επίσκεψη Ερντογάν

Χλιδή, σημαντικές προσωπικότητες, πλούτος, αβρότητες και αμήχανες στιγμές ήταν αυτά που χαρακτήρισαν το δείπνο που παρέθεσε ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προς τιμήν του Τούρκου Πρωθυπουργού.

 


Article featured image
Article featured image

Υψηλής σημαντικότητας, ήταν και λόγος που ανέγνωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, στον οποίο έγινε αναφορά τόσο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη όσο και στις διαχρονικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι σήμερα στη φιλόξενη Αθήνα. Αυτή την επίσκεψη γίνεται 65 ολόκληρα χρόνια από την προηγούμενη. Μια επίσκεψη η οποία μπορεί και πρέπει να αποκτήσει τις ιστορικές διαστάσεις που αρμόζουν στο μέλλον και την προοπτική των λαών μας. Αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά που μας χωρίζουν. Η επίσκεψη αυτή είναι στο χέρι μας να μείνει ιστορική και ως αφετηρία μια νέας εποχής. Εμείς οι Έλληνες θέλουμε να προσχωρήσετε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια της ΕΕ, γιατί εκεί είναι το μέλλον του τουρκικού λαού. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός ταιριάζει στον τουρκικό λαό» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ξεκινώντας την προσφώνηση του στο δείπνο. 

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi, George Vitsaras, Γιάννης Κολεσίδης  

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ