Μάθε πως θα είναι ο καιρός στην Κύπρο μέχρι τα Χριστούγεννα

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και πολύ θερμός για την εποχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από χαμηλά έως μέτρια.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα νότια, ανατολικά παράλια και ορεινά μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 5-8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 22 στα ανατολικά και βόρεια παράλια, 22 έως 23 στα νότια παράλια και 25 έως 26 στα δυτικά παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως ψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και 10 στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν λίγες σταγόνες λάσπης. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από χαμηλά έως μέτρια. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με το Σάββατο λόγω αυξημένης νεφοκάλυψης.

Το Σάββατο ο καιρός αναμένεται αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με πυκνή σκόνη. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά, κυρίως για τα βόρεια 2/3 του νησιού. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο σε σχέση με την Παρασκευή αλλά από το απόγευμα προς βράδυ την περιοχή θα αρχίσει να επηρεάζει πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα, το οποίο θα εκτοπίσει τις θερμές αέριες μάζες των τελευταίων ημερών.

Την Κυριακή αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές κατά διαστήματα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στα ορεινά θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση.

Την μέρα των Χριστουγέννων ίσως παρατηρούνται ακόμα λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, αλλά ο καιρός αναμένεται σύντομα να καταστεί κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με την Κυριακή.



 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:  

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό κατά διαστήματα να παρατηρείται αραιή σκόνη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα ανατολικά, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος ενώ αργότερα δεν αποκλείεται τοπικά να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ασθενείς και στα προσήνεμα μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις με μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Κυριακή αναμένονται τοπικά βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, ενώ σε κάποιες ορεινές περιοχές πιθανό να σημειωθεί χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ