Έρχονται βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την Κύπρο

Την Τετάρτη αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, οι οποίες στο σύνολο τους θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή ολόκληρο, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι βροχές θα είναι πιο συχνές και εκτεταμένες στο δυτικό μισό του νησιού σε σχέση με το ανατολικό μισό.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και ορεινά αλλά και σε περιοχές καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 20 στα παράλια και 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ αναμένεται άστατος καιρός με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους χιονόνερο αναμένεται να εναλλάσσεται με χιόνι. Πιθανή ελαφριά χιονόστρωση από τα 1800 μέτρα και άνω.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, οι οποίες στο σύνολο τους θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή ολόκληρο. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση με πιθανή χιονόστρωση από τα 1750 μέτρα και άνω. Σταδιακά όμως ο καιρός βελτιώνεται και το απόγευμα αναμένονται μεγάλα διαστήματα χωρίς βροχές.

Από το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με Παγκύπριες βροχές μεγάλης διάρκειας.

Στο Τρόοδος θα σημειώνεται χιονόπτωση από τα 1600 μέτρα και άνω με χιονόστρωση από τα 1700 μέτρα και άνω. Η χιονόπτωση θα είναι κατά διαστήματα πυκνή με βαριές χιονοστρώσεις.



Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα παράλια µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί µέτριοι, 4 µποφόρ και τοπικά στα παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά, κυρίως µετά το µεσηµέρι θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ