Για ποιο λόγο θα έκοβες (ή θα μείωνες) το κρέας;

Οι περισσότεροι θα απαντήσουν σχεδόν αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη, ότι δεν θα έκοβαν το κρέας για κανέναν λόγο.

 


Article featured image
Article featured image

Για ξανασκέψου το λίγο…

«Ως πολίτης που νοιάζεται για την ευημερία των ζώων, την κλιματική αλλαγή και τη βιοποικιλότητα, δεσμεύομαι να τρώω λιγότερο κρέας (ή και καθόλου!) και να ενθαρρύνω συναδέλφους, σχολεία, σούπερ-μάρκετ και εστιατόρια να διαδώσουν ακόμη περισσότερο αυτή τη σημαντική αλλαγή νοοτροπίας. Αυτό θα είναι καλό για τα ζώα, τον πλανήτη και την υγεία μας, και θα βοηθήσει τη Γη να παραμείνει ασφαλής για τις μελλοντικές γενιές».

Ένα ψήφισμα που δημιουργήθηκε στην διαδικτυακή πλατφόρμα Avaaz και έχει μαζέψει ήδη 283.402 υπογραφές, καλεί όλους εμάς να μειώσουμε την υπερκατανάλωση κρέατος.

Κάθε χρόνο, όπως αναφέρει η σημείωση, 56 δισεκατομμύρια ζώα στοιβάζονται σε κλουβιά και σφάζονται για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σίτισης του πλανήτη.

«Είναι πραγματικά φρικτό και ίσως χρειαστούν χρόνια για να μπει λουκέτο στις άθλιες βιομηχανίες κρέατος. Αλλά υπάρχει κάτι που όλοι μπορούμε να κάνουμε από σήμερα για να επιταχύνουμε το κλείσιμό τους: να τρώμε λιγότερο κρέας. Το Avaaz έχει 46 εκατ. μέλη παγκοσμίως. Αν όλοι δεσμευτούμε να απέχουμε απ’ το κρέας έστω για μία μέρα τη βδομάδα (ακόμη κι αν είμαστε ήδη χορτοφάγοι ή βίγκαν) και ζητήσουμε από φίλους, διασημότητες και εταιρείες να συμμετέχουν, θα δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη παγκόσμια δέσμευση που έγινε ποτέ».



Αν θέλετε να ψηφίσετε πατήστε ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ