8 μαθήματα ζωής από τη δεκαετή προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη [ΒΙΝΤΕΟ]

Bonus: Φρέσκια, σημερινή ατάκα, βγαλμένη από την κυπριακή λαϊκή παράδοση.
 

Article featured image
Article featured image

Σε λίγες εβδομάδες η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει νέο πρόεδρο, τον 8ο κατά σειρά, με την προεκλογική μάχη να βρίσκεται στο ζενίθ της. Οι τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι (σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις) δεν έχουν αφήσει εκδήλωση και συγκέντρωση που να μην παρευρεθούν, ενώ την ίδια στιγμή ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, περιοδεύει στην Κύπρο εγκαινιάζοντας από νοσοκομεία μέχρι και αλυσίδες ποδηλάτων, λιβανίζοντας εαυτόν για τα όσα έχει πράξει.

Αν αυτά ήταν καλά ή κακά, θα το δείξει η ιστορία και το πέρασμα των χρόνων. Το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο ωστόσο, είναι πως η θητεία Αναστασιάδη θα μείνει στην ιστορία ως μία θητεία με τα περισσότερα highlights. Ο απερχόμενος Πρόεδρος αναμφίβολα γνωρίζει πολύ καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι και κυρίως γνωρίζει πώς να χειρίζεται άβολες (γι’ αυτόν) καταστάσεις, γυρίζοντας το παιχνίδι υπέρ του.

Κάνοντας μια αναδρομή στα δέκα χρόνια διακυβέρνησης, μαζέψαμε τις 8 κορυφαίες στιγμές του Νίκου Αναστασιάδη που παρέδωσε μαθήματα ζωής και επιβίωσης.


Πώς να αποφύγεις με «μαστορκά» μια δημοσιογράφο

Όταν περικυκλώνεσαι από δημοσιογράφους και δη έπειτα από ένα δύσκολο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο σωστός (;) τρόπος να αποφύγεις τις ερωτήσεις είναι ο παρακάτω (;).



Πώς να κτυπήσεις το σφυρί δυνατά… γιατί μπορείς!

Τη μέρα που η χρηματιστηριακή συνάντηση στη Wall Street (Νέα Υόρκη) ήταν αφιερωμένη στην Κύπρο, στην προσπάθειά του να κτυπήσει το σφυρί με ιδιαίτερο ζήλο (για να τους απο-δείξει ότι μπορεί)… το έσπασε! Γελάσαμε πολύ, όχι όμως και οι χρηματιστές, αφού εκείνη τη μέρα η Wall Street σημείωσε σημαντική πτώση. Τυχαίο, τυχαίο!



Πώς να κάνεις μια (δυνατή) λέξη να χάσει (εντελώς) το νόημά της

Θέλω με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο να δεσμευτώ και δεσμεύομαι, προς τους Κύπριους συμπατριώτες μας αλλά και προς τους ξένους επενδυτές, αλλά και ταυτόχρονα να στείλω σαφέστατα μηνύματα προς όλους τους χρήστες στο εξωτερικό, ότι δεν πρόκειται και το υπογραμμίζω, ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο Μνημόνιο που θα περιέχει οποιαδήποτε πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων…



Πώς να (ξε)θάψεις ένα τραγούδι των 70s και να το εκτελέσεις εκ νέου (δημόσια)

....μοιάζει η γη με ζωγραφιά, κι εσύ την πήρες σοβαρά, κι εσύ την πήρες σοβαρά.



Πώς να περάσεις το μήνυμα ότι έχεις πεινάσει χωρίς να σε καταλάβει κανείς πλην του μάγειρα (δις
).

Εκεί που μιλάς για ΑΟΖ και για υδρογονάνθρακες, ρίχνεις ένα υδατάνθρακες και στέλνεις μήνυμα με συγκεκριμένο αποδέκτη… τον μάγειρα του Προεδρικού που ακόμα δεν έχει βάλει νερό στην κατσαρόλα για να ψήσει τα μακαρόνια που συμφωνήσατε πως θα φάνε στο lunch μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα.



Πώς να πεις ότι είναι δύσκολος καιρός για πρίγκιπες, ακόμα και στην Κυπριακή Δημοκρατία.

O ΠτΔ σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ απομυθοποιεί τη βασιλεία στην Κύπρο. Για τις άλλες χώρες το αφήγημα αλλάζει.



Πώς να τους στείλεις όλους απ’ εκεί που ήρθαν (χωρίς τρόπο)

Γνωστός για τη δεξιοτεχνία του στις μανούβρες, ο Αναστασιάδης ξέρει πολύ καλά πώς να ελίσσεται όταν κάποιος πάει να τον στριμώξει. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το αμίμητο «μεν σας πάρει ο δαίμονας» που είπε σε δημοσιογράφους όταν τόλμησαν να τον ρωτήσουν για το ντοκιμαντέρ του Al Jazeera;



Πώς να κάνεις χρήση της κυπριακής λαϊκής θυμοσοφίας για να μην απαντήσεις σε κάτι που δεν θέλεις


Λίγο πριν κλείσει πίσω του την πόρτα του προεδρικού, ο Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε να δώσει ακόμη ένα μάθημα ζωής, τιμώντας την κυπριακή παράδοση. Οπότε, όταν ένας δημοσιογράφος επανέφερε θέμα σχετικό με τις αρχικές ερωτήσεις που δέχθηκε, ο ΠτΔ είπε το αμίμητο «μνείετε τα πούτταρα με τα μούνναρα».


Ακούστε και δείτε το στο 03:34 λεπτά.



Νίκο Αναστασιάδη… keep walking!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ