Αναστήθηκε ο «κόκκινος άγγελος» και πέταξε για Μύκονο;

Αυτά είναι πράγματα του διαβόλου…

 


Article featured image
Article featured image

Όσο ενδιαφέρον και να είχε μια τέτοια εξέλιξη -να ξυπνήσει δηλαδή το γλυπτό και να πετάξει για τη Μύκονο- η αλήθεια είναι πως στο νησί των ανέμων φιλοξενείται εδώ και αρκετό καιρό, πριν από τον «Phylax» του Π. Φαλήρου ένα ίδιο γλυπτό, από τον ίδιο φυσικά καλλιτέχνη.

Μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Π. Φάληρο και το γκρέμισμα του γλυπτού από κάποιους «ταλιμπάν» (διαβάστε σχετικά εδώ...>>> https://goo.gl/6UP6Cc), ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου σε συνέντευξή του στο iefimerida, αποκάλυψε πως το ίδιο ακριβώς γλυπτό υπάρχει στη Μύκονο με τη διαφορά ότι εκεί είχε καλύτερη τύχη.

«Το καλοκαίρι ήταν στη Μύκονο, Μάλιστα άρεσε σε πολύ κόσμο. Σταματούσαν και φωτογράφιζαν το άγαλμα, είτε φωτογραφίζονταν μαζί του. Εστί είναι. Σε μία ανοιχτή κοινωνία, σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι», είπε χαρακτηριστικάο καλλιτέχνης.

Πρόσθεσε, δε, αναφερόμενος στο περιστατικό της περασμένης Πέμπτης: «Όταν είναι εσωστρεφής η κοινωνία, τότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και καχύποπτοι με τέτοια γεγονότα. Υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων, μειοψηφική μεν, που λειτουργεί έτσι. Είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να τρομάζει τη δημοκρατία. Όταν ανοίγεις το κουτί της Πανδώρας δεν μπορείς να ξέρεις τι κρύβει και τι θα βγει από μέσα».

Τα δύο αγάλματα είναι παρόμοια, απλώς ο Phylax της Μυκόνου έχει πιο μικρά φτερά και ήταν στο νησί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.



 

Τι θα γίνει με το σπασμένο άγαλμα; 

Αναφερόμενος στο κατεστραμμένο άγαλμα του Παλαιού Φαλήρου, ο κ. Γεωργίου είπε πως το γλυπτό έχει υποστεί αρκετές ζημιές. «Μπορεί να επισκευαστεί, ωστόσο δεν ξέρω αν θα βρεθεί χορηγός ώστε να αποκατασταθεί το έργο και να ξαναμπεί στη θέση του στο Παλαιό Φάληρο, γιατί αυτό είναι και το θέμα».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ