Η έξοδος της Χρυσής Αυγής στον Σφακιανάκη και η επίμαχη δήλωσή του για τον Σολωμού

Με γυρισμένη την πλάτη στο κοινό και το βλέμμα στραμμένο στο video wall, ο Νότης Σφακιανάκης τραγούδησε το τραγούδι «Ήταν τρελός» που είχε γράψει με αφορμή τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, κοιτάζοντας εικόνες και πλάνα από τη στιγμή του φόνου που έγινε 1996. Την ίδια στιγμή, αποθεωνόταν από τους 400 χρυσαυγήτες που βρίσκονταν κάτω από τη σκηνή.

 


Article featured image
Article featured image

Ολοκληρώνοντας το κομμάτι και εν μέσω χειροκροτημάτων και ιαχών, ο λαϊκός ερμηνευτής, γνωστός για τις απόψεις του σχετικά με τον σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, έκανε αναφορά στον Σολωμό Σολωμού αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Αν ζούσε σήμερα, ο Σολωμού σίγουρα θα ήταν μαζί σας (σ.σ Χρυσή Αυγή). Κάνετε αντίσταση κι εγώ υποστηρίζω τους αντιστασιακούς».

Η έξοδος των μελών της Χρυσής Αυγής, περίπου 400 άτομα, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο που εμφανίζεται ο Νότης Σφακιανάκης, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, με τον τραγουδιστή να τους καλωσορίζει λέγοντάς τους ότι αυτό που κάνουν είναι αντίσταση και ότι ο μοναδικός λόγος που δεν συμμετέχει μαζί τους, στα συνθήματα, είναι επειδή ο ίδιος το αισθάνεται μέσα του.

Παρότι δεν είμαστε αρμόδιοι να κρίνουμε εάν τα άτομα που συμμετέχουν στην οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι πιο πατριώτες από τους υπόλοιπους και στο τέλος της ημέρας αυτό δεν μας αφορά, εντούτοις θα λέγαμε πως είναι ατυχές να συνδέεις το όνομα ενός ανθρώπου ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από 22 χρόνια με έναν σύνδεσμο του οποίου στελέχη κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις.

Το επίμαχο 15λεπτο βίντεο ανέβηκε στο Youtube, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, και ήδη μετρά περισσότερες από 78 χιλιάδες προβολές.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ