Μεγάλες εικόνες από το Σύνταγμα και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Μπορεί στην Κύπρο να έχουμε Προεδρικές Εκλογές, στην Ελλάδα όμως χιλιάδες πολίτες έχουν μαζευτεί στο Σύνταγμα για την πολυαναμενόμενη σγκέντρωση για τη Μακεδονία. 


Article featured image
Article featured image

Χιλιάδες είναι οι πολίτες που καταφθάνουν στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. 

Η πλατεία έχει αρχίσει να γεμίζει με κόσμο από όλη την Ελλάδα ενώ τα πούλμαν συνεχίζουν να συρρέουν στην Αττική και αρκετός κόσμος κατευθύνεται προς το κέντρο.   Οι ομιλίες θα αρχίσουν στις 2 το μεσημέρι, αλλά το κέντρο ζει ήδη τον παλμό του συλλαλητηρίου.  

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος. Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών.  

Βέβαιη θεωρείται και η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα.   Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, χαιρετισμό θα απευθύνει η συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Νίνα Γκατζούλη. 



 

Με πληηροφορίες από LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ