Έρχονται ξανά βροχές στην Κύπρο

Σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κυρίως για τα ορεινά/ημιορεινά και βόρειο μισό του νησιού, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει λίγο χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17-18 βαθμούς Κελσίου τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει λίγο χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 12 στα παράλια και 1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου αναμένεται να σχηματιστεί.

Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει λίγο χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17-18 βαθμούς Κελσίου τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός συνεχίζει κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Την Κυριακή και Δευτέρα οι τοπικές βροχές/καταιγίδες επιστρέφουν. Πτώση θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, ενώ το µεσηµέρι και το απόγευµα αναµένεται να σηµειωθούν τοπικά λίγες βροχές χωρίς να αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν µετά το µεσηµέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα παροδικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 17 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος ενώ τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηµατιστεί τοπικά αραιή οµίχλη ή και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, αυξηµένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναµένεται να δώσουν τοπικά µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Πέµπτη, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε αυξηµένη συννεφιά, ενώ µετά το µεσηµέρι αναµένεται να σηµειωθούν σε κάποιες περιοχές µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την Παρασκευή, αναµένονται κατά τόπους µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ