«Δεν θέλουμε άλλες αυξήσεις, παίρνουμε αρκετά!»

Θα μπορούσε να ήταν ειρωνική φράση (μεγάλης) μερίδας εργαζομένων στην Κυπριακή Δημοκρατία της ανάπτυξης. Ωστόσο, το αίτημα είναι πέρα για πέρα αληθινό και προέρχεται από γιατρούς του δημοσίου.

 


Article featured image
Article featured image

Φυσικά οι εν λόγω γιατροί δεν εργοδοτούνται στο κυπριακό δημόσιο, αλλά στο καναδικό. Οι συγκεκριμένοι γιατροί λοιπόν, ζήτησαν από το κράτος να ακυρωθούν οι αναπροσαρμογές των μισθών τους προς τα πάνω, και αντ’ αυτού τα επιπλέον χρήματα που τους δόθηκαν να διατεθούν για το νοσηλευτικό προσωπικό και τη φροντίδα των ασθενών.

Μάλιστα για να ενισχύσουν το αίτημά του, εκατοντάδες γιατροί μέχρι και φοιτητές ιατρικής στο Κεμπέκ του Καναδά υπογράφουν ψήφισμα να μην δοθούν σε αυτούς περισσότερα χρήματα αλλά να κατευθυνθούν στο νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς. «Εμείς οι γιατροί στο Κεμπέκ που πιστεύουμε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα, είμαστε αντίθετοι στις πρόσφατες αυξήσεις μισθών τις οποίες διαπραγματεύτηκαν οι ιατρικές ομοσπονδίες», γράφουν στην επιστολή τους που έχει συγκεντρώσει πάνω από 700 υπογραφές.

Πρόκειται για αυξήσεις «που σοκάρουν ακόμη περισσότερο γιατί οι νοσηλευτές, οι υπάλληλοι και οι άλλοι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας, ενώ οι ασθενείς ζουν με έλλειψη υπηρεσιών στις απαιτούμενες υπηρεσίες λόγω των δραστικών περικοπών τα τελευταία χρόνια».

Την ώρα που οι γιατροί υπογράφουν αιτήματα για ακύρωση των αυξήσεων, νοσηλεύτριες στον Καναδά προχωρούν σε διαμαρτυρίες για τις συνθήκες εργασίας. Σε αυτό έχουν την υποστήριξη του ιατρικού προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί και αυτό: Οι μέσες ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές του γιατρού στον Καναδά έφταναν το 2016 τα 275.000 δολάρια Καναδά (περίπου 173.000 ευρώ).

 

Με πληροφορίες από protagon.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ