Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018.

 


Article featured image
Article featured image

Το μήνυμα του Ερτογάν στον Τσίπρα για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η πτώση του κινεζικού διαστημικού σταθμού Tiangong- 1 και η ένταξη της Χοιροκοιτίας στον τουριστικό χάρτη της Λάρνακας ως αγροτουριστικός προορισμός, είναι οι ειδήσεις που ξεχωρίσαμε από την επικαιρότητα για σήμερα.

 

 

Ο Έρτογαν στέλνει «στρατιωτικό» μήνυμα στον Τσίπρα

Βολές εξαπέλυσε ο Έρτογαν εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης κάνοντας λόγο για υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ενώ αναφέρθηκε και στους Έλληνες στρατιωτικούς.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, του είχε υποσχεθεί ότι το θέμα με τους «8» θα το διευθετούσε σε 15 μέρες. «Πέρασαν μέρες μήνες και ακόμα να παραδοθούν οι 8 Γκιουλενιστές» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να συνδέσει το εν λόγω θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Και πρόσθεσε: «Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Έλληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε το σε εμάς. Αυτή η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη. Ό,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη.

 

 

 

Πύρινη σφαίρα ο κινεζικός διαστημικός σταθμός Tiangong-1

Image result for Tiangong-1 crash

Στον ουρανό διαλύθηκε τελικά ο κινεζικός διαστημικός σταθμός Tiangong-1, ο οποίος εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης με ταχύτητα που ξεπερνούσε τις 26.000 χιλιόμετρα την ώρα. Ο εγκαταλελειμμένος διαστημικός σταθμός ζύγιζε περί τους οκτώ τόνους, αλλά η πτώση του δεν προκάλεσε ζημίες. 

Ο διαστημικός σταθμός ετέθη σε τροχιά στον Σεπτέμβριο 2011. Επρόκειτο να κάνει μία ελεγχόμενη επιστροφή στην γήινη ατμόσφαιρα, αλλά σταμάτησε να λειτουργεί τον Μάρτιο 2016, προκαλώντας ανησυχίες για την πτώση του.

 

 

Και επίσημα στον τουριστικό χάρτη της Λάρνακας η Χοιροκοιτία

Image result for χοιροκοιτία

Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου ο οποίος εντάσσεται στα 9 παλαιότερα αρχαιολογικά μνημεία παγκοσμίως, οι νεολιθικός οικισμός της Χοιροκοιτίας, εντάχθηκε πρόσφατα στον τουριστικό χάρτη της Λάρνακας, με σκοπό να προωθηθεί στο εξωτερικό και ως ένας αξιόλογος αγροτουριστικός προορισμός με ποικιλία σημείων ενδιαφέροντος, αφού ο πυρήνας του χωριού με τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και τα πετρόκτιστα σπίτια συντηρείται και αναβαθμίζεται συνεχώς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ