Θεόρατο μπλε πέος κατέλαβε πενταόροφο κτήριο [και δεν άρεσε καθόλου]

Να κατέβει άμεσα, ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής.

 


Article featured image
Article featured image

Αντιδράσεις προκάλεσε το έργο της street artist Carolina Falkholt με το όνομα «Fuck the World», το οποίο δημιουργήθηκε σε πενταόροφο κτήριο στην Στοκχόλμη την περασμένη Τετάρτη.

Η καλλιτέχνις ζωγράφισε ένα θεόρατο μπλε πέος, συμβολικά, ωστόσο οι συμβολισμοί όπως και το ίδιο το έργο δεν φάνηκε να συγκινεί την πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι με αίτημά τους, ζήτησαν να αφαιρεθεί άμεσα το συγκεκριμένο graffiti, αφού ένιωσαν προσβεβλημένοι.

Από την άλλη βέβαια, μέρος των κατοίκων αγκάλιασε με θέρμη το μπλε πέος θεωρώντας ότι αποτελεί «σημαντικό μέρος της συζήτησης για τη σεξουαλικότητα, το σώμα και το φύλο».

 



 

Παρόλα αυτά λόγω των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί από το έργο της Carolina Falkholt, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του κτιρίου, Atrium Ljungberg, που είχε προτρέψει στο παρελθόν καλλιτέχνες να βγάλουν την ψυχούλα τους πάνω στον τοίχο της πολυκατοικίας, αποφάσισαν να το καλύψουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας, Camilla Klimt, αν και παραδέχτηκε ότι «η κουλτούρα και η τέχνη είναι σημαντικές για την ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος» αλλά και ότι τους ενδιαφέρει η καλλιτεχνική ελευθερία, δήλωσε ότι πρέπει να σεβαστούν τη γνώμη των κατοίκων.

Η street artist εμφανίζεται τώρα δυσαρεστημένη καθώς αντίστοιχο δικό της γκράφιτι στη Νέα Υόρκη (σε ρόζ βέβαια εκδοχή) είχε επίσης επικαλυφθεί, λίγες μέρες μετά τα αποκαλυπτήρια. Η ίδια μάλιστα περίμενε, μάλλον αδίκως,  ότι η δουλειά της θα γνώριζε μεγαλύτερη αποδοχή στη Στοκχόλμη.

 

Με πληροφορίες από Luben


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ