Αυτοί είναι οι νέοι κανόνες του Facebook [ποια post απαγορεύονται και τι θα κατεβαίνει άμεσα]

Το Facebook αλλάζει συνεχώς και δεν το προλαβαίνουμε.

 


Article featured image
Article featured image

Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπαίνουν οι ψευδείς ειδήσεις, οι αναρτήσεις με βίαιο ή σκληρό και φυσικά το γυμνό. Και αν κάποιοι το χαρακτηρίζουν λογοκρισία η εταιρία θεωρεί πως βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Πότε άλλωτε έως σήμερα το Facebook δεν έχει δημοσιοποιήσει τις κατευθυντήριες γραμμές που χρησιμοποιούν οι συντονιστές του για να αποφασίσουν εάν θα αφαιρέσουν περιεχόμενο που περιέχει βία, spam, τρομοκρατική προπαγάνδα, αυτοτραυματισμό, κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας ή ρητορική του μίσους από το κοινωνικό δίκτυο.   

Η εταιρεία ήλπιζε να αποφύγει το παιχνίδι αυτών των κανόνων, αλλά η γενικότερη ανησυχία από τα συνεχή αιτήματα του κοινού για σαφήνεια και οι διαμαρτυρίες σχετικά με τις αποφάσεις του, φέρνουν σήμερα το κοινωνικό δίκτυο να δημοσιεύει 25 σελίδες λεπτομερών κριτηρίων και παραδειγμάτων για το τι επιτρέπει και τι όχι.   

Τον περασμένο Μάιο, ο Guardian δημοσίευσε ένα αντίγραφο οδηγιών, στο οποίο υπήρχε πλήρης περιγραφή της πολιτικής της εταιρείας για τον καθορισμό του ποιες αναρτήσεις πρέπει να αφαιρούνται από την υπηρεσία. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, μετά από πολλά βάσανα και σκοτούρες, το Facebook κάνει μια περίληψη αυτών των κατευθυντήριων γραμμών και τη δίνει απλόχερα σε όλα τα μέλη της κοινότητάς του. 

Πρόκειται για μια κίνηση η οποία (μάλλον) αποσκοπεί στη συγκέντρωση πληροφοριών και κριτικών από τους χρήστες του δικτύου σε όλο τον κόσμο, αφού η εταιρεία εισάγει και μια νέα διαδικασία ένστασης ή προσφυγής ή αμφισβήτησης της γνώμης της, επιτρέποντας στους χρήστες να ζητήσουν επανεξέταση, εάν πιστεύουν ότι μια ανάρτησή τους έχει αφαιρεθεί άδικα.   

Οι οδηγίες ισχύουν για κάθε χώρα στην οποία λειτουργεί το Facebook και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Όπως λέει η εταιρεία, τις ανέπτυξε σε συνδυασμό με περίπου διακόσιους εμπειρογνώμονες και ομάδες υπεράσπισης που εκπροσωπούν ολόκληρο τον κόσμο.

 

Image result for facebook new restrictions



Καθώς αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές θα εξελίσσονται - και θα εξελιχθούν, όπως δήλωσε η Μόνικα Μπίκερτ, επικεφαλής της διαχείρισης της παγκόσμιας πολιτικής του Facebook – θα ενημερώνονται ταυτόχρονα σε κάθε γλώσσα.

Οι οδηγίες ισχύουν και για τις άλλες υπηρεσίες του Facebook, συμπεριλαμβανομένου του Instagram, αν και υπάρχουν βασικές διαφορές – όπως, για παράδειγμα, ότι δεν είναι χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το πραγματικό σας όνομα για να φτιάξετε λογαριασμό εκεί.

Οι βασικές πολιτικές της εταιρείας δεν έχουν αλλάξει, δήλωσε η Μπίκερτ, αν και τώρα περιλαμβάνουν επιπλέον οδηγίες για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το περιεχόμενο. «Αυτό που ουσιαστικά αλλάζει είναι το επίπεδο αποσαφήνισης για το πώς εφαρμόζουμε αυτές τις πολιτικές», είπε.   

Σχετικά με το περιεχόμενο που παραβιάζει τους Όρους των Κοινοτικών Προτύπων του Facebook, η εταιρεία τονίζει ότι οι ομάδες που ελέγχουν το περιεχόμενο συμβουλεύονται τις εσωτερικές κατευθυντήριες οδηγίες (οι οποίες, όπως είπαμε, είναι διαθέσιμες σε περισσότερες από 40 γλώσσες) και εργάζονται για έναν καλύτερο έλεγχο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Αυτή τη στιγμή, το Facebook διαθέτει 7.500 αναθεωρητές περιεχομένου, ένα νούμερο που έχει αυξηθεί κατά 40% από το περσινό αντίστοιχο.   

Το Facebook σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει τη διαδικασία προσφυγής κατά της αφαίρεσης περιεχομένου. Έχει ήδη επιτρέψει στους χρήστες να ζητήσουν την αναθεώρηση μιας απόφασης εάν το δίκτυο αποφασίσει να καταργήσει του προφίλ τους, τη σελίδα ή την ομάδα τους.

Τώρα το Facebook θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν αφαιρεί περιεχόμενο που περιέχει γυμνό ή σεξουαλική δραστηριότητα, ρητορική του μίσους ή βία και θα τους δίνει τη δυνατότητα να «απαντούν» στην κατάργηση με ένα κουμπί «Request Review» ώστε το προσωπικό του Facebook να επανεξετάσει το συμβάν μιας αφαίρεσης.

Οι ενστάσεις θα ελέγχονται από το αρμόδιο προσωπικό του Facebook μέσα σε 24 ώρες και αν έχει γίνει κάποιο λάθος, το περιεχόμενο θα αποκαθίσταται ενώ εκείνος που ζήτησε την αναθεώρησή του θα ειδοποιείται.

Τα νέα «Κοινοτικά Πρότυπα» ισχύουν από σήμερα, Τρίτη, για όλους τους χρήστες του Facebook.


LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ