Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Οι αποκαλυπτικές καταγγελίες του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος ενάντια στην Αστυνομία σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα στην Πάφο, η δικαστική διαμάχη της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Μητρόπολη Κύκκου για το κτήμα στην Έγκωμη και η άνοδος του Fuego της Ελένης Φουρέιρα στα προγνωστικά του διαγωνισμού της Eurovision.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τρίτη 8 Μαΐου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

 

Οι αποκαλυπτικές καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου στο «Sigmalive»

Image result for φαίδωνος καταγγελίες

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι χθεσινές καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για τους δράστες της υπόθεσης απόπειρας φόνου εναντίον αστυνομικών στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πάφου, σε δηλώσεις του στο Sigmalive, ανέφερε ότι «ο καταζητούμενος Ηλίας Μούζος, είναι πολύ καλά γνωστός στις Αρχές, αφού η δράση του στην Πάφο είναι πολύ γνωστή στην Αστυνομία». Συνεχίζει δηλώνοντας ότι ενώ εκκρεμούσαν πολλά εντάλματα σύλληψης εναντίον του εν λόγω υπόπτου, παρέμενε ασύλληπτος για πάνω από ενάμιση χρόνο. Οι δράσεις του στη Χλώρακα και τον Μούτταλλο ήταν γνωστές στην Αστυνομία, ενώ κλείνοντας αναφέρει ότι ο Ηλίας Μούζος είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα εγκληματικά στοιχεία της Κύπρου.

Για συνεχή ενημέρωση στο Sigmalive

 

 

Τελικά τι θα γίνει με το χωράφι στην Έγκωμη;

Προς το παρόν πάντως η υπόθεση έχει μεταφερθεί στα δικαστήρια με τις δύο πλευρές, Μητρόπολη Κύκκου και Ελληνική Κυβέρνηση να «τσακώνονται» για το ποιος έχει δίκαιο. Γι’ αυτό το λόγο βρέθηκε στην Κύπρο χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Το κλίμα στο δικαστήριο ήταν ιδιαίτερα εκρηκτικό με τον ΥπΕξ της Ελλάδας να αναφέρει ότι «είναι ντροπή για την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι ντροπή και για τις δύο πλευρές να βρίσκεται ενώπιον του Δικαστηρίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας».

Για την υπόθεση εξετάστηκαν από τον δικηγόρο του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου τόσο ο κ. Κοτζιάς όσο και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ηλίας Φωτόπουλος, οι οποίοι έχουν καταχωρήσει και ένορκη δήλωση στο δικαστήριο. Το συγκεκριμένο οικόπεδο είχε παραχωρηθεί το 1998 στην Ελληνική Δημοκρατία από τη Μονή Κύκκου υπό τύπο εμπιστεύματος, για να χτιστεί η Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο και η πρεσβευτική κατοικία. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε και όταν η Μονή πληροφορήθηκε ότι η Ελληνική Δημοκρατία έψαχνε τελικά αγοραστές για μεταπώληση, προχώρησε σε αγωγή.

 

 

Η Ελένη Φουρέιρα και το Fuego έπιασαν κορυφή

Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά της ημέρας, τα οποία ανεβάζουν στην πρώτη θέση το τραγούδι της Κύπρου. Και παρότι το τελικό αποτέλεσμα είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προβλεφθεί, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το μεγάλο ρεύμα που υπάρχει για το Fuego, και τα θετικά σχόλια που λαμβάνει η εμφάνιση της Κύπρου, έπειτα από κάθε πρόβα.

Προς το παρόν και παρά τις πολύ θετικές προβλέψεις η Κύπρος έχει πρώτα να περάσει το σκόπελο του ημιτελικού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί απόψε στη Λισαβόνα και θα προβληθεί από το ΡΙΚ στις 22:00. Στον αποψινό πρώτο ημιτελικό θα διαγωνιστούν 19 χώρες με την Ελλάδα να εμφανίζεται στη 14η θέση, ενώ η Κύπρος στην 19η θέση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ