Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Ο απόηχος και οι αντιδράσεις από το θάνατο του 10χρονου μαθητή στη Λάρνακα, η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και η ανάδειξη του ΤΕΠΑΚ, στη 37η θέση των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Δευτέρα 14 Μαΐου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

 

Οι αντιδράσεις και οι δράσεις μετά το θάνατο του 10χρονου μαθητή στη Λάρνακα

Υπουργείο Υγείας εναντίον κυβερνητικών γιατρών, γιατροί εναντίον Υπουργείου Υγείας και στη μέση ένα νεκρό σώμα ενός 10χρονου παιδιού. Κανείς δεν φταίει και όλοι μαζί φταίνε. Μετά τη σύλληψη των δύο γιατρών που είχαν εφημερία την ημέρα εκείνη, η ΠΑΣΥΚΙ προχωρά σε 2ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη (16/5) από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι με τη συμμετοχή όλων των κυβερνητικών ιατρών. Από την άλλη, το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του έκανε λόγο για ατυχέστατη διασύνδεση του τραγικού θανάτου του 10χρονου μαθητή με το θέμα της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

 



Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με 4 τραυματίες

Βραδιά τρόμου το Σάββατο στο Παρίσι, όταν ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους τέσσερις, σε πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Η Isis ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ ο νεαρός δράστης, Γάλλος υπήκοος γεννημένος στην Τσετσενία, έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Μάλιστα η ISIS έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο ο δράστης δηλώνει την υποταγή του στην οργάνωση.

Ο άνδρας επιτέθηκε εναντίον 5 ανθρώπων, ο ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του, κοντά στην οδό Saint-Augustin. Οι τέσσερις τραυματίες βρίσκονται εκτός κινδύνου, δήλωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ. Όπως έγινε γνωστό, ένας 34χρονος άνδρας μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο «Ζορζ Πομπιντού» και μια 54χρονη γυναίκα επίσης τραυματίστηκε βαριά. Ένας 26χρονος και ένας 31χρονος τραυματίστηκαν πιο ελαφρά.

O δράστης είναι Γάλλος υπήκοος ο οποίος γεννήθηκε το 1997 στη Τσετσενία, αναφέρουν νεότερες πληροφορίες, ενώ προηγουμένως είχε γίνει γνωστό και είχε μεταδοθεί από γαλλικά μέσα ότι ήταν Ρώσος υπήκοος. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας φώναξε «Ο Θεός είναι μεγάλος», (Allah Akbar) εξαπολύοντας την επίθεση.



 

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην 37η θέση παγκοσμίως.

Image result for τεπακ

Σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη των Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings 2018. Ακόμα μία σημαντική αναγνώριση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) αποτελεί η νέα διεθνής λίστα κατάταξης των Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings 2018 η οποία δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου, 2018.  Σύμφωνα με την εν λόγω λίστα, το ΤΕΠΑΚ κατατάσσεται ως το 37ο κορυφαίο πανεπιστήμιο παγκοσμίως, κατάταξη ψηλότερη από την περσινή, στην οποία βρισκόταν στην 52η θέση.

Το Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings 2018 αξιολογεί και κατατάσσει ιδρύματα από 50 χώρες των οποίων οι οικονομίες χαρακτηρίζονται ως αναδυόμενες από τον FTSE, συμπεριλαμβανομένων των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική). Φέτος η λίστα περιλαμβάνει 378 κορυφαία Πανεπιστήμια από 42 χώρες συνολικά. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ