Νέα δεδομένα για τις αποζημιώσεις σε καθυστερήσεις πτήσεων θέτει η Ευρώπη

Πλέον οι επιβάτες μπορούν να διεκδικούν αποζημιώσεις, έστω και αν η πτήση χρησιμοποιεί την Ευρώπη μόνο ως ενδιάμεσο σταθμό.

 


Article featured image
Article featured image

Ενώ δικαίωμα αποζημίωσης λόγω μεγάλης καθυστέρησης πτήσης θεμελιώνεται επίσης και στην περίπτωση πτήσεων με άμεση ανταπόκριση προς τρίτο κράτος που περιλαμβάνουν ενδιάμεση στάση εκτός του εδάφους της ΕΕ, έκρινε το ΔΕΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι η αποζημίωση στη βάση του δικαίου της ΕΕ, θα γίνεται ακόμα και στις πτήσεις «transit» με ενδιάμεσο σταθμό την ΕΕ.

Το ΔΕΕ διευκρινίζει ότι η αλλαγή αεροσκάφους κατά την ενδιάμεση στάση ουδόλως μεταβάλλει το γεγονός ότι δύο ή περισσότερες πτήσεις μιας ενιαίας κράτησης πρέπει να εκλαμβάνονται ως ενιαία πτήση με άμεση ανταπόκριση.

Το ΔΕΕ κλήθηκε να κρίνει επί υποθέσεως Γερμανίδας που επιθυμούσε να μεταβεί από το Βερολίνο στο Μαρόκο με ενδιάμεσο σταθμό άλλο αεροδρόμιο εκτός ΕΕ. Το Landgericht Berlin (πρωτοβάθμιο περιφερειακό δικαστήριο του Βερολίνου, Γερμανία), στο οποίο προσέφυγε η επιβάτης, ζήτησε από το Δικαστήριο της ΕΕ να ερμηνεύσει τον σχετικό ευρωπαϊκό κανονισμό.

Με τη σημερινή απόφασή του, το Δικαστήριο κρίνει ότι ο κανονισμός εφαρμόζεται σε μεταφορά επιβατών η οποία πραγματοποιείται βάσει ενιαίας κράτησης και περιλαμβάνει, μεταξύ της αναχώρησης από αερολιμένα κράτους μέλους (Βερολίνο) και της άφιξης σε αερολιμένα τρίτου κράτους (Αγαδίρ), προγραμματισμένη ενδιάμεση στάση εκτός του εδάφους της Ένωσης (Καζαμπλάνκα) με αλλαγή αεροσκάφους.

Κατά το Δικαστήριο, τόσο από τον κανονισμό όσο και από τη νομολογία προκύπτει ότι οσάκις, όπως εν προκειμένω, δύο (ή περισσότερες) πτήσεις αποτελούν αντικείμενο ενιαίας κράτησης, οι πτήσεις αυτές συνιστούν ένα ενιαίο σύνολο όσον αφορά το δικαίωμα αποζημίωσης των επιβατών. Οι εν λόγω πτήσεις πρέπει συνεπώς να εκλαμβάνονται ως μια και μόνη «πτήση με άμεση ανταπόκριση».

Το Δικαστήριο επισημαίνει εξάλλου ότι τυχόν αλλαγή αεροσκάφους σε πτήση με άμεση ανταπόκριση δεν επηρεάζει τον χαρακτηρισμό αυτό. Πράγματι, καμία διάταξη του κανονισμού δεν εξαρτά τον χαρακτηρισμό μιας πτήσης ως πτήσης με άμεση ανταπόκριση από την προϋπόθεση να πραγματοποιηθούν όλες οι επιμέρους πτήσεις με το ίδιο αεροσκάφος.

Ως εκ τούτου, μια μεταφορά όπως η εν προκειμένω πρέπει, εξεταζόμενη στο σύνολό της, να εκλαμβάνεται ως ενιαία πτήση με άμεση ανταπόκριση και, κατά συνέπεια, ως εμπίπτουσα στον κανονισμό.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ