Εξασφαλίσαμε πρώτοι το νέο logo του ΔΗΣΥ [αλλά και του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ]

Η CITY κατάφερε να εξασφαλίσει τα προσχέδια των προτάσεων που κατατέθηκαν στην κεντρική επιτροπή του ΔΗΣΥ, λίγο πριν την καταληκτική απόφαση.

 


Article featured image
Article featured image

Ο ΔΗΣΥ προκήρυξε διαγωνισμό για δημιουργία λογότυπου, που θα συνοδεύεται από το σλόγκαν ΚΥΠΡΟΣ 2030!

Προφανώς, υπάρχει μια υπέρμετρη αισιοδοξία ότι θα υπάρχουμε ως τότε και δεν θα μας έχει καλύψει ολοκληρωτικά η σκόνη μετατρέποντάς μας σε... χρυσοκαφετιά έρημο ριγμένη στο πέλαγο!

Προτάσεις μπορούν να στείλουν όλοι όσοι έχουν συγγενή κομματικό αξιωματούχο ή είναι οι ίδιοι κομματικοί αξιωματούχοι. Αποκλείονται όλοι οι υπόλοιποι.



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΚΑΡΗΣ

 

Μέχρι στιγμής, λοιπόν, προτάσεις έστειλαν οι ακόλουθοι:



Πρόταση #1: Αβέρωφ Νεοφύτου

Οι προτάσεις Αβέρωφ συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να κερδίσουν, ή μια το πρώτο βραβείο και η άλλη ως πρώτη αναπληρωματική, διότι η επιλογή του λογότυπου θα γίνει με δημοκρατικές διαδικασίες. Δηλαδή, θα ψηφίσουν όλοι και μετά θα αποφασίσει ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου! (Αυτά είναι συμπτώματα που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια μετά την επαναπροσέγγιση ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ)

 

 

Πρόταση #2: Εγεύνιος Χαμπουλιάς

Η επόμενη πρόταση έρχεται από τον Ευγένιο Χαμπουλιά, ξάδελφο του πρώην βουλευτή Ευγένιου Χαμπουλά.

 

 

Πρόταση #3: Νίκος Αναστασιάδης  

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση έρχεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Είναι μια τροποποιημένη σημαία της Κύπρου όπου το περιστέρι της Ειρήνης -όχι της Χαραλαμπίδου- έχει αντικατασταθεί από το διάσημο πουλί του Famous Grouse!

 

 

Πρόταση #4: Ευθύμιος Δίπλαρος

Ο Ευθύμιος που είναι παντού δεν θα μπορούσε να λείψει από το διαγωνισμό. Η δική του πρόταση είναι ένα αγρινό δίπλα από ένα ποτήρι με γάλα τριαντάφυλλο. Πιθανό σλόγκαν: «Όχι στις αιμομιξίες μεταξύ ζώων»

 

 

Τα άλλα κόμματα

Τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα δεν θα μπορούσαν να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΔΗΣΥ, αφού αν δεν έκαναν μία εξίσου δυναμική κίνηση εκσυγχρονισμού θα μπορούσαν να θεωρηθούν παλιομοδίτικα. 

 

Ιδού λοιπόν τα καινούργια τους logo.

 

Το ΑΚΕΛ:



Το logo με κεντρικό σήμα το χρυσό παπούτσι του παλαίμαχου Σωτήρη Καϊάφα ήταν μία από τις προτάσεις που έπεσαν αρχικά στο τραπέζι. Παρόλα αυτά, όμως, δεν πήρε το πράσινο φως (ή το κόκκινο φως) για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους...


 

Τελικά, το ΑΚΕΛ αποφάσισε να εγκαταλείψει το βαθύ κόκκινο που είχε τόσα χρόνια στα λάβαρα και το λογότυπό του, αφού οι ντιζάινερς του κόμματος νιώθουν πως έχει κουράσει και χρειάζεται μια ανανέωση. Το νέο σήμα θα είναι χρώματος ροζ προς φούξια, που έχει γίνει της μόδας ειδικά μετά την δημοφιλή κυπριακή σειρά! Το σφυροδρέπανο θα αντικατασταθεί από το τριφύλλι της Ομόνοιας, σε μια προσπάθεια να δοθεί το μήνυμα πως ακόμη και ως εταιρεία, η Ομόνοια θα παραμείνει στα χέρια του κόμματος! Εξάλλου, το ΑΚΕΛ βραβεύθηκε πρόσφατα σε παγκόσμιο διαγωνισμό σαν το κομμουνιστικό κόμμα με τις περισσότερες εταιρείες! Γύρω από το τριφύλλι θα υπάρχουν καρδούλες, ενώ το σλόγκαν θα είναι «Το κόμμα της καρδούλας μας!».

 

Το ΔΗΚΟ:



Το ΔΗΚΟ, ως γνωστόν, είναι το πρώτο κόμμα της Κύπρου που έκανε διαδικτυακό App και μάλιστα όταν το άκουσε ο Κουλίας φώναξε «όι app-αρον»! Το νέο λογότυπο θα έχει μια κορώνα, ώστε να θυμίζει πριγκιπάτο! Το σλόγκαν θα είναι «ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΗΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ»!

Μια άλλη ιδέα που προτάθηκε στο εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ, είναι να τσιμπήσουν τη θεά Νίκη από το παλιό λογότυπο του ΔΗΣΥ και να βάλουν σλόγκαν «ΣΤΟ ΔΗΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΘΕΑ Η ΝΙΚΗ!».

 



* Διευκρίνιση: Το πιο πάνω κείμενο όπως και τα γραφικά αποτελούν προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχουν με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις. Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι απλώς συμπωματική.  



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ