Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας [στις 10:00 ακριβώς]

Άφιξη μεταναστών με πλοιάριο από τη Συρία στον Κάτω Πύργο, η ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στην Ανταρκτική με το λιώσιμο των πάγων και η έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές είναι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) οι 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018- όπως τις είδε η CITY.



 

Με πλοιάριο στον Κάτω Πύργο Σύροι πρόσφυγες 

Με 61 μετανάστες κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου πλοιάριο χθες Τετάρτη γύρω στις 21:40 το βράδυ. Πρόκειται για 60 άντρες και μια γυναίκα, ανάμεσα τους και 7 ανήλικοι, όλοι Συριακής καταγωγής. Πριν από την κατάπλευση του σκάφος στο αλιευτικό καταφύγιο, 49χρονος, ο οποίος φαίνεται να είναι το πρόσωπο που οδήγησε τους μετανάστες στο συγκεκριμένο σημείο, αποβιβάστηκε από το σκάφος, βουτώντας στη θάλασσα, για να εντοπιστεί όμως από μέλη της Αστυνομίας και να συλληφθεί. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για έλεγχο των στοιχείων τους και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από μέλη της Πολιτικής Άμυνας για να μεταφερθούν στον χώρο κράτησης της Κοκκινοτριμθιάς.

 

 

Λιώνει η Ανταρκτική με ανησυχητικούς ρυθμούς

Image result for λιώσιμο πάγων ανταρκτική

Η τήξη των πάγων στην Ανταρκτική έχει επιταχυνθεί με ανησυχητικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ 2012-2017 η παγωμένη ήπειρος έχασε περίπου 219 δισεκατομμύρια τόνους πάγου ετησίως, συμβάλλοντας κατά 0,6 χιλιοστά το χρόνο στην άνοδο της στάθμης των θαλασσών. Οι 84 επιστήμονες από 44 φορείς (NASA, ESA, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα), που έκαναν σχετικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό «Nature», ανέφεραν ότι πριν το 2012 η Ανταρκτική έχανε πάγους με σταθερό ετήσιο ρυθμό 76 δισεκατομμυρίων τόνων, συνεισφέροντας 0,2 χιλιοστά ετησίως στην άνοδο της στάθμης των υδάτων. Όμως μετά το 2012 έχει υπάρξει τριπλασιασμός στις ετήσιες απώλειες.

 

 

Ξεκινά απόψε το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου

Οι φανατικοί και οι λάτρεις του Ποδοσφαίρου ήδη έχουν πάρει θέση και περιμένουν με αγωνία την έναρξη του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλου που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία. Η μεγάλη διοργάνωση ξεκινά το απόγευμα στις 18:00 με την οικοδέσποινα Ρωσία να υποδέχεται τη Σαουδική Αραβία στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας (θα προηγηθεί η τελετή έναρξης).

Στα γήπεδα της Ρωσίας έχουν δώσει ραντεβού 32 ομάδες, μεταξύ των οποίων και η κάτοχος του τροπαίου, Γερμανία. Σε διάστημα 32 ημερών θα διεξαχθούν 64 αγώνες, ενώ 12 γήπεδα σε 11 πόλεις θα τους φιλοξενήσουν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ