Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων δίνει συμβουλές για σωστό στοίχημα στο Μουντιάλ

Αφού το κάνεις που το κάνεις, κάνε το σωστά.

 


Article featured image
Article featured image

Με αφορμή την αύξηση του στοιχήματος ένεκα του Παγκόσμιου Κυπέλλου η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων εξέδωσε μία λίστα με την οποία υπενθυμίζει συμβουλές υπεύθυνου στοιχηματισμού, ώστε, η στοιχηματική δραστηριότητα να παραμείνει στο πλαίσιο της κοινωνικής ενασχόλησης και να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες.

Η Αρχή προσθέτει ότι στον σύνδεσμο www.nba.gov.cy/epoptevomeni/mitroa/, είναι αναρτημένη λίστα με τα αδειοδοτημένα υποστατικά παροχής υπηρεσιών στοιχήματος Κλάσης Α (επίγειου στοιχήματος) και στο σύνδεσμο www.nba.gov.cy/epoptevomeni/mitroa/klasi-v/, είναι αναρτημένη λίστα με τους αδειοδοτημένους αποδέκτες παροχής υπηρεσιών στοιχήματος Κλάσης Β (διαδικτυακού στοιχήματος), καθώς και λίστα φραγής στο σύνδεσμο blocking.nba.com.cy, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι μη αδειοδοτημένες/παράνομες ιστοσελίδες.

Περαιτέρω η Αρχή συμβουλεύει όσους θα στοιχηματίσουν να ενημερώνονται για τους όρους και κανονισμούς που έχει θέσει η κάθε εταιρεία για το στοίχημα στο οποίο θα συμμετάσχουν, να αντιμετωπίζουν το στοίχημα ως μία μορφή ψυχαγωγίας, να στοιχηματίζουν στις αγαπημένες τους ομάδες μόνο όσα χρήματα μπορούν να διαθέσουν από το μηνιαίο προϋπολογισμό τους, να ορίζουν από την αρχή το χρηματικό όριο που πρόκειται να διαθέσουν για στοίχημα αυτή την περίοδο και να έχουν μαζί μόνο το χρηματικό ποσό που μπορούν να στοιχηματίσουν.

Επίσης συστήνει να μη συνεχίζουν να παίζουν για να πάρουν πίσω τα χαμένα, να μην ασχολούνται  με το στοίχημα όταν είναι αναστατωμένοι ή στεναχωρημένοι και να διατηρούν την ισορροπία ανάμεσα στο χρόνο που θα αφιερώσουν στο στοίχημα και τις υπόλοιπες δραστηριότητες τους και να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ όταν ασχολούνται με το στοίχημα.

Η Αρχή αναφέρει ακόμα ότι στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα, οι παίκτες μπορούν να βρουν σχετική πληροφόρηση για τον υπεύθυνο στοιχηματισμό, χρήσιμες συμβουλές, αλλά και ενημέρωση σχετικά με μέτρα αυτοπροστασίας.

Καλεί τους γονείς όπως μεριμνήσουν για τη μη συμμετοχή στη στοιχηματική δραστηριότητα των ατόμων κάτω των 18 ετών. Καλεί επίσης του παίκτες και τους πολίτες να καταγγέλλουν παράνομη στοιχηματική δραστηριότητας ή παραβίασης κανονισμών παροχής υπηρεσιών στοιχήματος (α) καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό 22601215, ή (β) αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση complaints@nba.gov.cy, ή (γ) συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας στο σύνδεσμο http://responsiblegaming.gov.cy/paranomo-stichima/katingile-to-paranomo-stichima/


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ