Αυτός ο τύπος θέλει να διασχίσει τη Βαλτική πάνω σε μία... σάουνα [βίντεο]

Μια απόσταση 80 χιλιομέτρων που χρειάζεται 9 ώρες για να ολοκληρωθεί.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Janne Kapylehto -ένας Φιλανδός εφευρέτης- σχεδιάζει να κάνει ένα ταξίδι πάνω σε μια σάουνα που κινείται με ηλιακή ενέργεια, από το Ελσίνκι στο Ταλίν, την πρωτεύουσα της Εσθονίας, πλέοντας για εννιά ώρες στη Βαλτική.

Ο Janne είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων και ειδικός σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας. Με αυτή την τελευταία ιδιότητά του, έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε διάφορες επιχειρήσεις και οργανισμούς, της NASA συμπεριλαμβανομένης.

Με τη βοήθεια φίλων του, κατασκεύασε αυτή την πλωτή σάουνα, την εφοδίασε με μια επιπλέον εξωτερική μηχανή, επικοινωνιακό εξοπλισμό και, βεβαίως, μια σωστική λέμβο.

 



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Janne - το 2017, ήταν υποψήφιος των Πράσινων για δημοτικός σύμβουλος του Ελσίνκι, αλλά δεν εξελέγη - καταπλήσσει τους συμπολίτες του με τις εμπνεύσεις του.

Τον Ιανουάριο του 2017 έκοψε με ηλεκτρικό πριόνι έναν τεράστιο δίσκο από την παγωμένη επιφάνεια της λίμνης Lohja, στη νότια Φινλανδία, προσάρμοσε έναν ηλιακό κινητήρα και δημιούργησε ένα καρουσέλ από πάγο.

Ως εφευρέτης που είναι δεν ήταν ικανοποιημένος με το επίτευγμα και, έναν μήνα αργότερα, το επανέλαβε σε μεγαλύτερη κλίμακα, κατασκευάζοντας ένα καρουσέλ από πάγο με διάμετρο 57 μέτρων!

Αυτός ο 1.000 τόνων δίσκος από πάγο ενθουσίασε τους κατοίκους της μικρής κοινότητας Kirkkonummi, οι οποίοι τον θαυμάζουν και με εμπιστοσύνη περιμένουν τον διάπλου της Βαλτικής πάνω σε μία σάουνα.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ