Τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα (5/9); [Ψηφίζουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί]

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Ψηφίζουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί τις αποφάσεις του Υπουργικού   

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν στη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για άρση του αδιεξόδου στην παιδεία και ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Χθες το απόγευμα συνεδρίασαν εκτάκτως ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, ενώ τις κυβερνητικές αποφάσεις θα μελετήσει σήμερα και η ΟΕΛΜΕΚ.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν, ωστόσο, σήμερα οι Παγκύπριες Γενικές Συνελεύσεις των μελών των εκπαιδευτικών οργανώσεων, με αποκλειστικό θέμα την εξουσιοδότηση των Δ.Σ. τους για λήψη απεργιακών και άλλων μέτρων.

Τα μέλη της ΠΟΕΔ θα ψηφίσουν μετά το μεσημέρι.

Για τη Μέση Εκπαίδευση, η ΟΕΛΜΕΚ ενημερώνει ότι το δημοψήφισμα θα γίνει ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία της Κύπρου. Θα αρχίσει στις 9:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί μία ώρα αργότερα.

Η ΟΛΤΕΚ αναφέρει ότι θα διεξάγει το δημοψήφισμα από τις 9:00 έως τις 12:00, σε όλες τις Τεχνικές Σχολές.

Διαβάστε περισσότερα στο SigmaLive.

 

 

Φωτιά σε ομπρέλες και κρεβάτια θαλάσσης στη περιοχή Κάπαρη

Ομπρέλες και κρεβάτια θαλάσσης που βρίσκονται σε παραλία στη περιοχή Κάπαρη στο Παραλίμνι, καταστράφηκαν από φωτιά σήμερα τα ξημερώματα που  φαίνεται να τέθηκε κακόβουλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 02.10 σήμερα τα ξημερώματα εξερράγη πυρκαγιά σε κρεβατάκια και ομπρέλες θαλάσσης, ιδιοκτησίας του Δήμου Παραλιμνίου, στην παραλία των σκύλων στη περιοχή Κάπαρη στο Παραλίμνι.

Από τη φωτιά, η οποία ξέσπασε σε τέσσερις διαφορετικές εστίες και κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμμοχώστου, καταστράφηκαν 20 ομπρέλες και πέραν των 50 κρεβατιών θαλάσσης.

Τη σκηνή επισκέφθηκαν ο αναπληρωτής διευθυντής και μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου, ο υπεύθυνος και μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου και του ΟΠΕ Αμμοχώστου και ο επόπτης ασφαλείας.

Η αξία των ομπρελών και των κρεβατιών θαλάσσης που καταστράφηκαν από τη φωτιά δεν έχει ακόμα υπολογιστεί.

Η σκηνή αποκλείστηκε και φρουρείται από την Αστυνομία και με το πρώτο φως της ημέρας θα αρχίσουν έρευνες από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία. 

Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

 

Νεκροί 87 ελέφαντες στη Μποτσουάνα από λαθροκυνηγούς

Σκοτωμένοι, γδαρμένοι και με κομμένα κεφάλια από λαθροκυνηγούς βρέθηκαν 87 ελέφαντες στην Μποτσουάνα.

Μάλιστα εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό λαθροθηρίας είναι το μεγαλύτερο σε κλίμακα που έχει παρατηρηθεί στην Αφρική μέχρι σήμερα, ενώ ο πληθυσμός των ελεφάντων στην ήπειρο παρουσιάζει πολύ σοβαρή μείωση τα τελευταία χρόνια.

Τα ποσοστά ελάττωσης του πληθυσμού φθάνουν στο 30% - περίπου 144.000 ελέφαντες - από το 2007 έως το 2014.

Όπως έγινε γνωστό, οι 87 ελέφαντες θανατώθηκαν και γδάρθηκαν από λαθροκυνηγούς για τους χαυλιόδοντες τους και βρέθηκαν μέσα σε νόμιμα προστατευόμενη περιοχή κοντά στο Ιερό της Μποτσουάνας.

Οι ελέφαντες ανακαλύφθηκαν από μέλη της οργάνωσης «Elephants Without Borders».

Σημειώνεται τέλος, ότι η Μποτσουάνα φιλοξενεί το μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων στον κόσμο, καθώς στη χώρα ζει το 37% του πληθυσμού των ελεφάντων που απειλείται με εξαφάνιση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ