Ριάλιτι με γυναίκες που θα γεννούν στη φύση

Article featured image
Article featured image

'Ενα νέο ριάλιτι με τίτλο «Born in the Wild», στο οποίο θα παρουσιάζει έγκυες γυναίκες που θα γεννούν στη φύση, χωρίς ιατρική βοήθεια ανακοίνωσε το αμερικανικό κανάλι Lifetime. «Τι συμβαίνει όταν η πιο τρελή εμπειρία στη ζωή μιας γυναίκας γίνεται πραγματικά άγρια, και οι μελλοντικοί γονείς αποφασίσουν να γίνει η γέννα χωρίς βοήθεια, μέσα στη φύση;» αναρωτιέται το δελτίο τύπου. «Το 'Born in the Wild' θα καταγράψει την πορεία νέων, μελλοντικών γονιών που έχουν επιλέξει τη γέννα «στην άγρια φύση».

Όμως, σύμφωνα με έναν γυναικολόγο-μαιευτήρα, η απάντηση είναι ήδη γνωστή. Ξέρουμε τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα γεννάει χωρίς ιατρική βοήθεια, και τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Ο Ron Jaekle, γιατρός ειδικευμένος στα νεογνά στο University of Cincinnati Medical Center λέει ότι «ξέρω ότι όλοι προτιμούν να πιστέψουν ότι δίνουμε υπερβολικά πολλά φάρμακα στις γέννες και ότι δεν θα έπρεπε, γιατί πρόκειται για μια φυσική διαδικασία. Όμως είναι μια φυσική διαδικασία που ιστορικά έχει προκαλέσει εξαιρετικά μεγάλες απώλειες ζωής. Δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα λογοτεχνίας που διαβάσαμε μεγαλώνοντας χωρίς μια γυναίκα που πέθανε κατά τη διάρκεια της γέννας – ήταν μέρος της καθημερινότητας. Το 1900 στις ΗΠΑ πέθαινε 1 γυναίκα ανά 1000 γέννες. Σήμερα είναι 0,1 ανά 1000 γέννες».

Το κανάλι θα λάβει προφυλάξεις για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των γυναικών που θα συμμετέχουν στο ριάλιτι. Δεν θα συμμετέχουν γυναίκες που θα γίνουν μητέρες για πρώτη φορά και όλοι οι συμμετέχοντες θα περάσουν πρώτα από ιατρικές εξετάσεις. Παράλληλα θα παρακολουθεί ένας επαγγελματίας ειδικευμένος στα έκτακτα περιστατικά και οι λήψεις θα γίνουν σε μέρος που θα βρίσκεται κοντά σε νοσοκομείο, σε περίπτωση που προκύψουν επιπλοκές. «Δεν εκπλήσσομαι με τα σχόλια ενός γυναικολόγου» είπε ο διευθυντής προγράμματος του Lifetime. «Η παρουσία μας σε αυτές τις γέννες πρόκειται να τις κάνει πιο ασφαλείς απ' ό,τι αν τις έκαναν μόνοι τους». 


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ