Σφυροκόπησε κι άλλες περιοχές ο κυκλώνας Michael

Οι TOP 3 ειδήσεις της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Παρακάτω, οι μέχρι στιγμής (ώρα 10:00) 3 σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας –Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018- όπως τις είδε η CITY.

 

Άγνωστη η τύχη 280 ανθρώπων εξαιτίας του κυκλώνας Michael

Ο κυκλώνας Michael, η σφοδρότερη καταιγίδα που πλήττει τη Φλόριντα τα τελευταία 80 και πλέον χρόνια και η τρίτη ισχυρότερη που έχει φθάσει στην ενδοχώρα των ΗΠΑ, σφυροκόπησε την Τετάρτη τις ακτές της Πολιτείας αυτής στον Κόλπο με ανέμους που ξερίζωσαν σκεπές σπιτιών, σηκώνοντας τεράστια κύματα και προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Ο Michael, η ταχύτατη ενίσχυση του οποίου καθώς κινείτο προς βορρά στον Κόλπο του Μεξικού κατέλαβε πολλούς εξαπίνης, έφθασε στη γη κοντά στην πόλη Μέξικο Μπιτς, περίπου 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάναμα Σίτι, στην περιοχή Πάνχαντλ της Φλόριντας, με ανέμους ταχύτητας 249 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Όταν έφθασε στις ακτές, ήταν κυκλώνας Κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους μόλις 3,2 χιλιομέτρων την ώρα χαμηλότερους από έναν κυκλώνα Κατηγορίας 5.

Διαβάστε περισσότερα στο SigmaLive.

 

 

Σήμα για βοήθεια εξέπεμψε αεροσκάφος στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Σήμα για βοήθεια εξέπεμψε αεροσκάφος τύπου Antonov το βράδυ της Τετάρτης (10/10) θέτοντας τις Αρχές του Αεροδρομίου Λάρνακας σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, το εμπορικό αεροσκάφος αναχώρησε από το Αμάν με 20μελές πλήρωμα όταν κάποια στιγμή της πορείας του εξέπεμψε σήμα για βοήθεια.

To σήμα αφορούσε ενδεχόμενη τεχνική βοήθεια και είχε αποσταλεί προληπτικά, χωρίς τελικά να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα στο SigmaLive.

 

 

Βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Κύπρο

Σήµερα ο καιρός, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά αυξηµένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, στα παράλια. Σταδιακά όµως θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά, αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα βόρεια παράλια.

Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα τοπικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα παράλια και γύρω στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ