Σε αυτή την περιοχή της Κύπρου σημειώθηκαν οι περισσότερες βροχές έως τώρα

Η συνολική βροχόπτωση για το μήνα έχει ξεπεράσει το 55% της κανονικής.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά από 6 συνεχόμενες ημέρες (8-14 Οκτωβρίου) με τοπικού χαρακτήρα βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο σύνολό τους επηρέασαν το μεγαλύτερο όγκο των ορεινών/ημιορεινών, αλλά και αρκετές περιοχές στα εσωτερικά και βόρεια τμήματα του νησιού και πιο τοπικά άλλες περιοχές, η βροχόπτωση του μήνα μέχρι χθες το πρωί είχε φτάσει στο 55% της κανονικής, σύμφωνα με το kitasweather.com.

Η περιοχή που δέχτηκε την περισσότερη βροχόπτωση, έως τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Τμήματος Μετεωρολογίας ήταν τα Πλατάνια στη Λεμεσό, με τη συνολική βροχόπτωση να αγγίζει τα 145.3 χιλιοστά, η οποία αντιστοιχεί με το 310% της κανονικής του μήνα.

Μετά τις βροχές των τελευταίων ημερών, άρχισε δειλά- δειλά μικρή εισροή νερού στα φράγματα, η οποία προς το παρόν είναι ασήμαντη, αλλά προετοιμάζει το έδαφος, όταν και εφόσον μας επηρεάσουν αξιόλογα και παγκύπρια συστήματα, για να αρχίσει με μεγαλύτερη ευκολία σημαντική εισροή νερού στα φράγματα.

Η πληρότητα των φραγμάτων βρίσκεται στο 13%, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα η πληρότητα ήταν στο 16%. Η ημερήσια κατανάλωση νερού αυτό το διάστημα ανέρχεται γύρω στις 0.300 Ε.Κ.Μ νερού.

Όπως αναφέρει το kitasweather.com, το άστατο καιρικό σκηνικό με τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά αλλά και σε κάποιες άλλες περιοχές στο βόρειο μισό του νησιού κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη.

 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σύντομα, όμως, νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στις υπόλοιπες περιοχές του βόρειου μισού του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 27 έως 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 28 έως 30 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα. Αύριο και την Πέμπτη αναμένεται παρόμοιο καιρικό σκηνικό με σήμερα. Την Παρασκευή, οι πιθανότητες για τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες μειώνονται, ενώ από το Σαββατοκύριακο αυξάνονται και πάλι.

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Το απόγευµα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις που τοπικά αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα βόρεια παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά στα βόρεια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά αρχικά, στα δυτικά, λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Το απόγευµα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα βόρεια παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη για να καταστεί αργότερα τοπικά µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Το απόγευµα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα βόρεια παράλια.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ από νωρίς το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό, που δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ