Φεύγει η σκόνη, έρχονται βροχές

Αλλάζει σταδιακά το καιρικό σκηνικό στην περιοχή μας τις επόμενες ημέρες.

 


Article featured image
Article featured image

Αναλυτικά το δελτίο του Kitasweather:

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος.

Σύντομα, όμως, νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται, κυρίως στην οροσειρά του Τροόδους και πιο τοπικά στο εσωτερικό, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες.

Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 27 έως 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 28 έως 30 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σύντομα, όμως, νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και στο εσωτερικό, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες ίσως επηρεάσουν κι άλλες περιοχές αργά το απόγευμα.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, με ριπαίους ανέμους και πιθανό χαλάζι. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από χαμηλά έως μέτρια.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε δυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 26 έως 27 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 27 έως 29 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Χαλαρή βαροβαθµίδα επηρεάζει την περιοχή, ενώ στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι τιµές της οποίας θα αυξοµειώνονται.

Το απόγευµα αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα βόρεια παράλια. Σε καταιγίδα δυνατό να σηµειωθεί χαλαζόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αργότερα όµως θα εµφανίζονται αυξηµένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε τοπικά βροχές ή και καταιγίδα µετά το µεσηµέρι, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη αυξηµένες νεφώσεις µετά το µεσηµέρι αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή παραµένοντας κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ