Πανικούλης στις ΗΠΑ με 8 ύποπτα δέματα που έστειλαν σε διάφορα πολιτικά πρόσωπα

Το «δωράκι» περιείχε αυτοσχέδιες βόμβες που, ευτυχώς, δεν εξερράγησαν.

 


Article featured image
Article featured image

Ανάμεσα στους παραλήπτες ήταν ο τέως Προέδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και η πρώην ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον. Πακέτο πήρε και το τηλεοπτικό δικτύο CNN, αλλά και διάφορα άλλα πρόσωπα τα οποία, τυχαία, κατά καιρούς βρέθηκαν στο στόχαστρο του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ προσπαθούν, να εντοπίσουν και ένα ύποπτο πακέτο, που πιστεύουν ότι εστάλη στον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας, Τζο Μπάιντεν.

Πάντως οι αμερικανικές Αρχές φαίνεται να διερευνούν υπόθεση «εσωτερικής τρομοκρατίας». Τα περιστατικά σημειώθηκαν μόλις δύο εβδομάδες πριν τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 6 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Δημοκρατικοί αναμένεται να πετύχουν ευρεία νίκη, ανακτώντας την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και θέτοντας νέα κοινοβουλευτικά εμπόδια στον Πρόεδρο Τραμπ.

Έκκληση για ενότητα απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι η «πολιτική βία» δεν θα γίνει ανεκτή στις ΗΠΑ. «Είμαστε πάρα πολύ θυμωμένοι, ταραγμένοι και δυσαρεστημένοι και θα διαλευκάνουμε την υπόθεση» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται, είπε, στο μικροσκόπιο των Αρχών και οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών είναι η βασικότερη και απόλυτη προτεραιότητά μου διαβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε και τα ΜΜΕ να «αναστείλουν τις εχθροπραξίες», τις «συνεχείς επιθέσεις και τον αρνητισμό» και τη μετάδοση «συχνά ψευδών» ειδήσεων και να υιοθετήσουν «πολιτισμένο τόνο».

Oι ΗΠΑ διανύουν μια περίοδο αναταράξεων, μια περίοδο διχασμών και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να παραμείνουμε ενωμένοι υπέδειξε η πρώην ΥΠΕΞ και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016 Χίλαρι Κλίντον.

Για μια «οδυνηρή» περίοδο στην αμερικανική ιστορία έκανε λόγο ο Δημοκρατικός Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, λέγοντας ότι οι πολίτες νιώθουν πολύ μίσος στην ατμόσφαιρα και ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε ότι εξαιτίας «ανησυχιών» για την ασφάλεια του αεροσκάφους, που θα εκτελούσε την πτήση 257 από το Μαϊάμι προς την Πόλη του Μεξικού, το αεροπλάνο εκκενώθηκε. Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια «μη αξιόπιστη απειλή» και διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει  και η πτήση να γίνει κανονικά.

Νωρίτερα, το διεθνές αεροδρόμιο του Μαϊάμι ανέφερε μέσω Twitter ότι η αστυνομία διενεργεί έρευνα σχετικά με μια ανησυχία για την ασφάλεια της συγκεκριμένης πτήσης και πρόσθεσε ότι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν προσωρινά από το αεροσκάφος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ