Η Πλατεία Ελευθερίας σχεδόν ολοκληρώθηκε

Ένα μεγάλο μέρος της θα δοθεί για χρήση στο κοινό μέχρι το τέλος του χρόνου.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με σημείωμα που απέστειλε η συντονίστρια του έργου, Αγνή Πετρίδου, έπειτα από οδηγίες του ίδιου του δημάρχου Κωνσταντίνου Γιωρκάτζιη και τι οποίο δημοσιεύει σήμερα ο «Φ», μέχρι το τέλος του χρόνου η γέφυρα θα παραδοθεί προς χρήση, ενώ θα υπολείπονται κάποιες εργασίες στην τάφρο.

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει το σημείωμα:

«Στην πλατεία διεξάγονται εργασίες ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία του έργου. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα τμήματα του έργου που βρίσκονται στο επίπεδο της πόλης, δηλαδή στη γέφυρα, στις περιμετρικές οδούς (Κ. Παντελίδη, Κ. Παλαιολόγου και Στασίνου), στο βόρειο κόμβο (άνοιγμα προς πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου) και στο νότιο κόμβο (άνοιγμα προς Λεωφόρο Ευαγόρου). Αυτοί οι χώροι είναι εφικτό να δοθούν για χρήση στο κοινό μέχρι το τέλος του έτους.

Οι εργασίες στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση και ο ενδοδαπέδιος φωτισμός και έχει αρχίσει η τοποθέτηση του δυτικού στηθαίου από ειδικό συνεργείο. Μόλις ολοκληρωθεί το δυτικό στηθαίο και ελεγχθεί, η γέφυρα θα ανοίξει για εξυπηρέτηση του κοινού.

Έχει ολοκληρωθεί η πλακόστρωση του βόρειου τμήματος της πλατείας, στο άνοιγμα Λήδρας / Ονασαγόρου, το οποίο τα Χριστούγεννα θα μπορεί να φιλοξενήσει εορταστικές εκδηλώσεις».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ