Αποτελέσματα 31ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Το 31o Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου κάθε χρόνο έγινε φέτος στο διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2018. Συμμετείχαν σε αυτό τελικά 25 θεατρικές ομάδες από όλη την ελεύθερη Κύπρο, παρουσιάζοντας σε χώρους της επιλογής τους 25 διαφορετικές θεατρικές παραγωγές.

 


Article featured image
Article featured image

Το Φεστιβάλ, μπαίνοντας στην τέταρτη δεκαετία της διοργάνωσής του, έκανε φέτος αλλαγές στον τρόπο διοργάνωσής του, με την Κριτική Επιτροπή να μετονομάζεται σε Καλλιτεχνική Επιτροπή και να αναλαμβάνει νέο ρόλο μέντορα για τα σχήματα, όπου αυτά το επιθυμούσαν, με παροχή συμβουλών, ανάγνωση των νέων κειμένων εκ των προτέρων και, στο τέλος, παρακολούθηση όλων των παραστάσεων με εισήγηση για μεταφορά και φιλοξενία τριών εξ’ αυτών στη Σκηνή του ΘΟΚ στη Λευκωσία.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή φέτος αποτελείτο από τον Παντελή Άντωνα, Ηθοποιό-Σκηνοθέτη, τη Νιόβη Χαραλάμπους, Ηθοποιό και την Ελένη Αναστασίου, Θεατρολόγο.

 

Σύμφωνα με την εισήγηση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, ο ΘΟΚ προσκαλεί τις ακόλουθες παραστάσεις για φιλοξενία στην Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ Εύης Γαβριηλίδης, στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2018.  Η πρόσκληση συνοδεύεται από χρηματικό ποσό €1000 για έκαστη παράσταση:

- Obiter Dicta, Το τελευταίο πάτωμα, έργο της ομάδας εμπνευσμένο από το έργο του Alfred Gehri Έκτο Πάτωμα

- Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μέσα Γειτονιάς, Μπαμ! του Γιώργου Νεοφύτου

- Θεατρική Ομάδα Κέντρου ΑΜΕΑ Άγιος Λάζαρος, Χρυσοπράσινο Φύλλο, έργο της ομάδας

 

Πρόσθετα, και ως καθορίζεται από την προκήρυξη του Φεστιβάλ, η Καλλιτεχνική Επιτροπή αποφάσισε την απονομή των ακόλουθων ειδικών βραβείων:

ΒΡΑΒΕΙΑ

 

Α’ Γυναικείου Ρόλου (εξ ημισείας):


  1. Λίνα Χατζηαθανασίου για την ερμηνεία της στον ρόλο Ζερμαίν Λεσκαλιέ στην παράσταση Το τελευταίο πάτωμα της ομάδας Obiter Dicta.

     

  2. Ερμίνα Καλογήρου για την ερμηνεία της  στον ρόλο της Έλεν στην παράσταση Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν από τον Θεατρικό Όμιλο Πάφου.

     

Β’ Γυναικείου Ρόλου:

Μελίνα Δημητρίου για τον ρόλο της θείας Μπέτυ στην παράσταση Τόνοι Λεφτά, της ομάδας Εθνικός Όμιλος Διγενής Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου.

 

Α’ Αντρικού Ρόλου (εξ ημισείας):


  1. Εύρος Ευριπίδου για το ρόλο του Κώστα στην παράσταση Μπαμ! του Γιώργου Νεοφύτου.

  2. Κούλης Καυκαλιάς για το ρόλο του Ακκίν στην παράσταση Μπαμ! του Γιώργου Νεοφύτου.

     

Β’ Αντρικού ρόλου

Αντρέας Τσακκιστός για τον ρόλο του Μπιφ στην παράσταση Ο θάνατος του εμποράκου από την Θεατρική Ομάδα Άδωνις Ιδαλίου.

 

Βραβείο Κίνησης:

Στην Θεατρική Ομάδα Αντιδρώντες, Αχ αυτά τα φαντάσματα.

 

Βραβείο Σκηνογραφίας:

Στέλλα Πάρπα για την παράσταση Ο Θάνατος του Εμποράκου της Θεατρικής Ομάδας Άδωνις Ιδαλίου.

 

Βραβείο Φωτισμού:

Ευθυμία Λεμονιάτη για την παράσταση Το θαύμα της Άννι Σάλιβαν  από τον Θεατρικό Όμιλο Πάφου.

 

ΕΠΑΙΝΟΙ (με τη σειρά εμφάνισης στο Φεστιβάλ):


  1. Έπαινος στον Μάριο Ζαχαρίου για το ρόλο του Γουίλυ Λόμαν στην παράσταση Ο Θάνατος του εμποράκου του Άρθουρ Μίλλερ από τη Θεατρική Ομάδα Άδωνις Ιδαλίου

     

  2. Έπαινος Συγγραφής Θεατρικού Έργου στον Γιώργο Κωνσταντίνου για το έργο Ο Νούρος του Σιύλλου εν ισιώνει του Πολιτιστικού Ομίλου Ακρωτηρίου. 

     

  3. Έπαινος στον Δημήτρη Αργυρού για τον ρόλο του Λαζαρή στην παράσταση Ο νούρος του σιύλλος εν ισιώνει, Πολιτιστικός Όμιλος Ακρωτηρίου.

     

  4. Έπαινος στην Νίκη Χειλά για το ρόλο της Κάρμεν Σπινόζα στην παράσταση Η απαγωγή του Πάπα από την ομάδα 12 και κάτι.

     

  5. Έπαινος στον Μιχάλη Μανώλη για τον ρόλο του Σιηπιλλή (καφετζιής), στην παράσταση Λούλλα του Πολιτιστικού Ομίλου Φρενάρους.

     

  6. Έπαινος στον Γιώργο Ξυνιστέρη για το ρόλο του Αχιλλή στην παράσταση Η Γιαλλουρού από την Θεατρική Ομάδα Παράβαση Λυμπιών.

     

Το κοινό που θέλει να παρακολουθήσει τις παραστάσεις στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου καλείται να κάνει κρατήσεις στο 77772717 από την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και μετά. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ