Η απόλυτη βίλα στη λίμνη Como [εικόνες & βίντεο]

Ένα palazzo αριστούργημα με τεράστια ιστορία και σπουδαία διακόσμηση, που έχει φιλοξενήσει μεταξύ άλλων τον Ναπολέοντα και τη σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

 


Article featured image
Article featured image

Η επιβλητική Villa Sola Cabiati, χτισμένη πάνω στους πρόποδες της λίμνης Como, είναι ένα οίκημα που έρχεται να αναζωπυρώσει στη φαντασία μας σκηνές από ταινίες εποχής.

Επιβλητική σε όλο το νεοκλασικό της μεγαλείο, με μπαλκόνια από μάρμαρο και καταγάλανα παντζούρια που είναι πάντα ορθάνοικτα και αποκαλυπτικά, αφήνοντας να φανούν από μέσα κρυστάλλινοι, φωτεινοί πολυέλαιοι και περίτεχνες τοιχογραφίες.

 

 

Αυτό που υπήρξε κάποτε η εξοχική κατοικία του πάμπλουτου και ισχυρού Δούκα Gabrio Serbelloni, που έκανε πραγματικότητα το μπαρόκ όνειρό του, χτίζοντας το παραμυθένιο αυτό σπίτι. Τα παιδιά του ήταν εκείνα που επέκτειναν ακόμα περισσότερο την φήμη της βίλας γεμίζοντας την με ζηλευτά έργα τέχνης, μουσειακής αξίας και ενδιαφέροντος, στολίζοντας με σπάνιο βάζα, αναγεννησιακούς πίνακες και πανάκριβες πορσελάνες τα έξι υπνοδωμάτια.

 

 

Ίσως για έναν κοινό θνητό το να βρεθεί εκεί φαντάζει πραγματικά κάτι το απίστευτο, εκτός αν είσαι από εκείνους που κάνουν και πιστεύουν στα μεγάλα όνειρα. Σε κάθε περίπτωση, μία βόλτα στο εσωτερικό της Villa Sola Cabiati είναι πλέον κάτι απόλυτα εφικτό, αφού τη διαχείριση του κτηρίου έχει πια η εταιρία πίσω από το διάσημο ξενοδοχείο Grand Hotel Tremezzo, οργανώνοντας ξεχωριστές περιηγήσεις στον χώρο για όποιον θέλει να θαυμάσει την πανέμορφη αρχιτεκτονική και τα υπέροχα έργα τέχνης.

 

 

Πηγή: WomanToc


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ