Ένας αλλιώτικος... Φιλοκτήτης από την ΕΘΑΛ [Φεστιβάλ Δράματος]

Article featured image
Article featured image

Αύριο Τρίτη 8 Ιουλίου στις 21.00 στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, η ΕΘΑΛ κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο 18ο Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος με την τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης».

Το έργο σε μετάφραση του βραβευμένου Ελλαδίτη ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ε.Θ.Α.Λ. (Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού), Μηνά Τίγκιλη, θα παρουσιαστεί με τη συνεργασία του Τεχνοδρομίου (Κύπρος) και του Θεάτρου Πέρα (Ελλάδα).

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Ευτύχιος Πουλλαΐδης στο ρόλο του Φιλοκτήτη, ο Κώστας Καζάκας στο ρόλο του Οδυσσέα, ο Κωνσταντίνος Γαβριήλ στο ρόλο του Νεοπτόλεμου και ο Αλέξανδρος Παρίσης στο ρόλο του Έμπορου. Το Χορό αποτελούν οι Aλέξανδρος Παρίσης, Γιάννος Αντωνίου, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Μιχάλης Χρίστου, Ευριπίδης Δίκαιος, Στέφανη Νέρου, Ζαχαρίας Ιορδανίδης, ο Ανδρέας Δανιήλ από το Θεατρικό Εργαστήρι της ΕΘΑΛ, ο μουσικός Θεόδωρος Πολυκάρπου και ο εθελοντής Άγγελος Γκουτοσίδης. Συμμετέχουν επίσης οι χορωδοί, Ιάκωβος Καντούνας, Κώστας Μπάφας, Χρίστος Χριστοφίδης και Γιώργος Διαμαντίδης (Χορωδία «Μοντέρνοι Καιροί»).

Παραστάσεις θα δοθούν την Τρίτη 8 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου, στη Λεμεσό, την Παρασκευή 11 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ (Σχολή Τυφλών), στη Λευκωσία & το Σάββατο 12 Ιουλίου, στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου. Ώρα έναρξης: 21.00. Εισιτήρια: €10 & €5 (φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχοι). Προπώληση εισιτηρίων από τη Sold Out Tickets (www.soldoutticketbox.com) και στα περίπτερα SOEASY παγκύπρια. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 70002414 & www.greekdramafest.com.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ