Μύθος ότι στα Λεύκαρα δεν θα βρεις καλό φαγητό

Article featured image
Article featured image

Είναι αλήθεια ότι από χωριά τέτοιου βεληνεκούς έχεις πολλές απαιτήσεις. Ναι μεν πας για να κάνεις τη βόλτα σου, για να διασχίσεις και να φωτογραφίσεις τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια, για να πάρεις κανένα σουβενίρ και κανένα γλυκό ή άλλο παραδοσιακό προϊόν, ιδανικά όμως θες να το τελειώσεις με γεύμα σε μια ωραία ταβερνούλα ή σε ένα εστιατόριο που, τέλος πάντων, προσφέρει τα παραδοσιακά καλούδια της περιοχής.

 

Το μόνο σίγουρο είναι πως στα Λεύκαρα δεν θα βρεις μια γραφική ταβερνούλα, που να σου προσφέρει παραδοσιακή εμπειρία στο φουλ και καλό θα ‘ταν αν τολμούσε κάποιος να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Υπάρχει περίπτωση να μη δουλέψει αυτό το κόνσεπτ;

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια μαγαζιά (αρκεί να ‘σαι υποψιασμένος και να μην πέσεις στην παγίδα του τουριστικού εστιατορίου) που προσφέρουν καλό φαγητό. Πολύ καλό παράδειγμα, το Tasties.

Σε μια πρόσφατη επίσκεψη στο χωριό και φεύγοντας από την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, το είδαμε απέναντί μας και αποφασίσαμε να διαβούμε το κατώφλι του. Δεν είναι δα και μαγαζί που θα το περάσεις στο ντούκου…

 



 

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αρχοντικό του 1850, που αναστηλώθηκε το 1927, ενώ και τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί κάποιες επιπλέον διακοσμητικές παρεμβάσεις από τους νέους του ιδιοκτήτες.

Στο εν λόγω καφέ-εστιατόριο με τη φινετσάτη διακόσμηση, μπορείς να επιλέξεις να καθίσεις είτε μέσα, δίπλα στα βιβλία ή πλάι στο επιβλητικό πιάνο, είτε στην ωραία εσωτερική αυλή με το ρολόι και τον κούκο, απολαμβάνοντας παράλληλα πιάτα από το μενού με τη μεσογειακή κατεύθυνση.

 



 

Δοκίμασε κοτόπουλο σουβλάκι με μπέικον, αλλά και τη σπιτική μηλόπιτα που συνδυάζεται με παγωτό, ενώ καλά θα κάνεις να ‘σαι προετοιμασμένος ότι σε κάθε σου νέα επίσκεψη θα μπορείς να δοκιμάσεις νέα πιάτα και νέους συνδυασμούς καθότι το μενού από εποχή σε εποχή αλλάζει.

 



Στο Tasties φυσικά μπορείς να πας απλά και για ένα ποτό, έναν καφέ ή ένα χυμό, για ένα σνακ, για πρόγευμα, για κουβέντα, για επιτραπέζια, για σερφάρισμα στο internet ή απλώς και μόνο για να ηρεμίσεις ξεφυλλίζοντας ένα βιβλίο.

Tasties Τίμιου Σταυρού 38, Πάνω Λεύκαρα. Τρίτη-Κυριακή 11.00-22.00. Πληροφορίες 24343411, 99828303.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ